Moštvo bo v naslednjo zimo pričakovano krenilo s precej drugačno podobo, kot kaže skupinska fotografija s ponedeljkovega slavja na Jesenicah. Olimpijinim najboljšim možem letošnje sezone so dobre predstave odprle vrata v bolj urejena hokejska okolja za bistveno več denarja. Osrednja želja tivolske pisarne je zadržati najkoristnejšega hokejista tega leta v EBEL Johna Hughesa, ki se bo težko ubranil mamljivih ponudb. Kanadčana že dlje časa snubijo številni menedžerji, glede svoje prihodnosti pa se dokončno še ni odločil. Najverjetneje bo počakal še nekaj dni. Hughes do Ljubljane goji številne simpatije, med navijači je najbolj priljubljen tujec, na ledu pa osrednji fantazist. To bi bili lahko glavni razlogi za podaljšanje pogodbe z Olimpijo, ki pa mu več denarja kot do zdaj ne more ponuditi, saj nameravajo v klubu še oklestiti proračun.

Ravno zaradi tega so na nitki številni tujci z dodano vrednostjo. Olimpija si po naših informacijah najbolj želi obdržati Brada Cola in Brocka McBrida, medtem ko je eden boljših branilcev v ligi Jamie Fraser že izgubljen in se po vsej verjetnosti seli na Dunaj. Vratar J. P. Lamoureux, ki je zaradi poškodbe zamudil finiš sezone, naj bi zahteval višjo pogodbo, o smiselnosti podaljšanja sodelovanja z branilcem Scottom Hothamom pa v pisarni še razmišljajo. Niso pa tuji hokejisti edini, ki jim je po koncu finala državnega prvenstva potekla pogodba. Kar nekaj je tudi domačih fantov, ki so v tem letu napredovali predvsem po zaslugi trenerja Hannuja Järvenpääja. Finec jim je dajal obilico možnosti za dokazovanje, mladeniči (Miha Verlič, Eric Pance...) pa so zaupanje enemu največjih hokejskih strokovnjakov v tem okolju vračali z odgovornostjo na ledu.

Järvenpää je bil za letošnje tivolsko moštvo pravzaprav idealen trener. Dve leti je gradil kult ekipe in jo v svoji tretji sezoni popeljal v elitno druščino štirih najboljših v EBEL in na sam vrh v slovenskem prvenstvu. Pričakovano je tudi njemu zrasla cena na trgu, ki si je Olimpija ne more privoščiti. Järvenpää je v Avstriji poleg linškega stratega Roba Dauma najbolj cenjen gospod s klopi, zato ni čudno, da so nanj vrgli trnek številni klubi. Za Finčeve usluge se najbolj bori Beljak, ki se že dlje časa zanima tudi za njegovega rojaka Heikkija Mälkiäja, donedavnega trenerja Jesenic. O usodi ljubljanskega stratega bo zagotovo kaj več znanega po današnjem sestanku v pisarni direktorja kluba Matjaža Seklja, se pa v Tivoliju že na veliko sliši, da je Järvenpää po treh letih zaključil svoje poslanstvo v Sloveniji.

Določen krog vodstva si odkrito želi spremembe na klopi, Järvenpääju pa očitajo preveč demokratičen način vodenja ekipe. Kakor koli že, po tako uspešni sezoni bi bilo vseeno pričakovati vsaj novo spodobno ponudbo za Finca, ki je kar nekoliko užaloščen, ker vrh kluba do včeraj še ni odprl teme, kakšno (če sploh) bo skupno sodelovanje v prihodnosti. V primeru Olimpijine košarice Järvenpääju se bodo v Ljubljani po naših informacijah začeli ogrevati za ustoličenje domačega trenerja. O imenih še nihče ne govori, najverjetnejši kandidati pa se ponujajo kar sami od sebe: Nik Zupančič, Andrej Hebar, Bojan Zajc...