V vlogah sester so nastopile Jordin Sparks, Tika Sumpter in Carmen Ejogo. Moške vloge so prevzeli Mike Epps, pevec Cee-Lo in Derek Luke.

Houstonova je za film prispevala tudi glasbo, svoje pevske sposobnosti pa je pokazala v prizoru, v katerem odpoje pesem "His Eyes On The Sparrow".

Producentko filma Debro Martin Chase so ob predstavitvenem spotu spremljali mešani občutki. Za ameriško tiskovno agencijo AP je dejala: "Po eni strani sem zelo vznemirjena zaradi filma in srečna, da se je izteklo tako, kot se je. Vendar pa moram poudariti, da je to zadnji nastop Whitney Houston, zato mi je zelo težko."

Film so snemali v Detroitu, snemanje pa do igralkine smrti letošnjega 11. februarja že zaključili. V kinematografe naj bi film prišel 17. avgusta.

V predstavitvenem filmu droge niso omenjene, ali jim je v samem filmu namenjena tolikšna pozornost, kot v originalni verziji, pa producentka ni želela razkriti. Dodala je, da v samo vsebino filma po igralkini smrti niso posegali. Houstonova je po njenih besedah del igralske ekipe, vendar pa ni ena od deklet. "V filmu igra pomembno vlogo, ves čas se pojavlja, vendar pa ne igra enega od glavnih likov," je dodala.

Houstonova je bila tudi izvršna producentka filma, s katerim naj bi se pevka in igralka, ki se je borila tudi z odvisnostjo od drog in alkohola, vrnila na sceno. "Bila je zdrava, srečna, ves dan je bila na prizorišču snemanja," je dejala producentka.

Houstonova si je za snemanje filma "Sparkle" prizadevala 12 let. "Whitney je ljubila ta film. Bil je njena ideja," je dejala producentka in dodala, da ji kot pevkini prijateljici pa tudi kot producentki veliko pomeni, da je film del igralkine zapuščine. "To je njena najboljša predstava, to je ves čas vedela. Pred kamero je bila videti čudovito, uživala je v vsaki minuti snemanja," je dodala.