Sobota, 31. marca

V okviru globalne pobude Ura za Zemljo proti podnebnim spremembam organizacije WWF - World Wildlife Fundation, ki bo letos potekala pod geslom Bom, če boš ti, bodo v številnih krajih po svetu in Sloveniji za eno uro ugasnili luči (ob 20.30).

Na konvenciji na Otočcu bo novo vodstvo Zares pod taktirko Pavla Gantarja predstavilo svoje videnje in načrte dela stranke kot zunajparlamentarne opozicije.

Giselle, eden najbolj priljubljenih romantičnih baletov, bo nocoj zaživel na deskah ljubljanske operno-baletne hiše.

Nedelja, 1. aprila

Po napovedih naj bi se podražile cigarete - zavojček cigaret za 10 centov.

Ponedeljek, 2. aprila

V državnem zboru bo zasedal 22. nacionalni otroški parlament.

Torek, 3. aprila

Slovenski center PEN pripravlja v Društvu slovenskih pisateljev debatni večer z naslovom Kultura - biznis ali miloščina?.

Na skupni seji se bosta sešla odbora državnega zbora za obrambo in zunanjo politiko. Temi: nadzor nacionalnih parlamentov nad skupno zunanjo in varnostno politiko ter skupno varnostno in obrambno politiko Evropske unije in vloga Slovenije v Afganistanu.

Za nogometne navdušence se začenjajo (še v sredo) povratne tekme četrtfinala lige prvakov. Pozornost svetovne javnosti bo usmerjena predvsem v Katalonijo, kjer se bosta pomerila Barcelona in Milan. Španski in italijanski prvak sta na prvi tekmi remizirala z izidom 0:0.

Sreda, 4. aprila

Državni svet predlaga državnemu zboru spremembo zdravstvenega zakona, s katero zdravstvenemu zavodu ne bi več dovolili, da lahko komu zmanjša ali odpiše plačilo prispevka. Svetniki so izračunali, da bi bila zdravstvena blagajna bogatejša za 50 milijonov evrov. O tej noveli bodo drugo branje začeli poslanci, člani odbora za zdravstvo.

Svet stranke DLGV bo razpravljal o nadaljnji poslanski poti Ivana Vogrina. Prvak Gregor Virant mu je namreč postavil rok, da do konca marca poravna dolgove svojega podjetja, sicer bo svetu stranke predlagal, naj ga pozove k odstopu s poslanskega položaja.

Državni zbor si vsak dan pride ogledat ta ali ona skupina državljanov. Tokrat pridejo člani Krščanske adventistična cerkve iz Ljubljane.

Četrtek, 5. aprila

Odbor za pravosodje, ki mu predseduje poslanka SDS Eva Irgl, bo obravnaval predlog varuhinje človekovih pravic Zdenke Čebašek Travnik za presojo ustavnosti člena zakona o prekrških. Ta člen namreč omogoča, da morajo do 30 dni v uklonilni zapor tudi tisti, ki ne zmorejo opravljati družbeno koristnega dela, nimajo pa denarja, da bi plačali kazen za prekršek. Po mnenju varuhinje je to prevelik poseg v ustavno zagotovljeno svobodo posameznika.

V Mestni galeriji Ljubljana bodo odprli razstavo z naslovom Pot skozi skulpturo, kjer bodo svoje plastike razstavili nekateri najvidnejši slovenski umetniki.

Petek, 6. aprila

V parlamentu bo za študente pravne fakultete potekala učna ura parlamentarizma.