Lohanova se je lepo vedla od novembra lani, ko je preživela nekaj ur v zaporu zaradi kraje 2500 dolarjev vredne ogrlice iz trgovine v Los Angelesu, predtem pa so se od leta 2007 težave kar vrstile.

Zaradi voženj v vinjenem stanju je bila nekaj minut v zaporu, nato pa na zdravljenju zaradi odvisnosti od alkohola v kliniki Betty Ford, kjer se je stepla z osebjem. Pred in po tem dogodku je morala na različna svetovanja, po kraji ogrlice pa ji je sodišče odredilo 480 ur dela čistilke v mestni mrtvašnici in nove obiske predavanj o alkoholizmu.

Vidno zadovoljna 25-letna Lohanova se je sodnici zahvalila, ker je bila poštena do nje, ob tem pa ugotovila, da življenje po pravilih in brez težav niti ni tako slabo. Sautnerjeva ji ni želela pridigati, vendar jo je opozorila, da mora živeti bolj odraslo življenje, se odpovedati pohajkovanju po nočnih klubih in se posvetiti svojemu delu.

Če bo do maja 2014 prekršila zakon, ji grozi pot v zapor zaradi kraje ogrlice. Sodnica je sicer izrazila razumevanje, da se morda ni enostavno izogibati težavam zaradi nenehnega zalezovanja paparacov in javnosti. "Vendar pa si si sama izbrala takšno življenje," ji je povedala sodnica.

Lohanova ni edina hollywoodska zvezda, ki ima težave z zakonom. Pred dvema tednoma jo je upravnik nočnega kluba sicer prijavil, ker da ga je zadela z njenim porschejem, vendar ni vztrajal pri vložitve obtožnice.

Lohanova je imela zadnja leta le malo priložnosti za resno igralsko delo, a ji gre sedaj na bolje. Pred kratkim je gostila komično oddajo Sobotna noč v živo, v kratkem bo nastopila v nanizanki "Glee", pripravlja pa se tudi na snemanje televizijskega filma o Richardu Burtonu in Elizabeth Taylor, v katerem bo upodobila slavno igralko.