Milan - Barcelona: Če je Barceloni dve leti nazaj ob potovanju v Milano zagodel izbruh vulkana na Islandiji, ima tokrat težave s splošno stavko v Španiji, zaradi katere bodo morali katalonski nogometaši na severu Italije ostati vse do petka. To jih sicer ne bo oviralo na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov, ampak bolj v španski ligi, saj jih že v soboto čaka obračun z Athleticom Bilbaom.

Milan in Barcelona sta se letos v ligi prvakov pomerila v skupinskem delu, ko so se rdeče-črni pogumno zoperstavili Kataloncem. Osrednji akter Milanove igre je Zlatan Ibrahimović, ki trenutno igra najboljši nogomet v življenju. Že sama njegova pojava na igrišču dviga moralo njegovim soigralcem, švedski napadalec bosanskih korenin pa je letos v vseh tekmovanjih zabil 29 golov. Vrhunski dosežek, a kaj potem lahko povemo o 55 zadetkih Lionela Messija?

Ibrahimović: Nikomur nimam kaj dokazovati

Pri Milanu ponovno zmajujejo z glavo ob pogledu na seznam poškodovanih igralcev. Zadnji udarec je prisilna odsotnost branilca Thiaga Silve, v določenem trenutku letošnje sezone pa je imel Milan kar 17 poškodovanih igralcev. Čeprav so zdesetkani, italijanski prvakom samozavesti ne manjka, včeraj popoldne jih je pred Milanellom pričakalo tudi 160 najzvestejših navijačev.

Pique: Ibri vzeti žogo

Marseille - Bayern München: Pred zmago nad Interjem je Marseille izgubil kar devet od 18 tekem na domačem stadionu Velodrome. Lepega sprejema s strani navijačev Marseilla je bil na letališču deležen Bayernov zvezdnik Franck Ribery, ki ga na jugu Francije še niso pozabili. Zaradi kazni bo pri Marseillu manjkal prvi vratar Steve Mandanda, trener Didier Deschamps pa je določil, da bo med vratnicama stal Elinton Andrade.