"Da bom dobil takšno priložnost, na začetku sezone nisem verjel, saj sem moral zaradi poškodbe gležnja izpustiti prve tri dni moštvenih priprav. Zaradi tega je bil kot prva menjava Lowreyju predviden Jonny Flynn, ki je na prvih nekaj tekmah sezone dobival veliko več priložnosti od mene. Bil sem izredno slabe volje, saj sem mislil, da bom večino sezone preživel na klopi za rezervne igralce. Toda nato sem začel dvigovati formo in si s prizadevanjem na treningih ter predstavami na obračunih priboril nazaj mesto v moštvu," je dejal Dragić, ki se sprva v Houstonu nikakor ni znašel: "Rabil sem čas, da sem se prilagodil na nov sistem, trenerja, navade... Bilo je težko, a ko sem dobil jasna navodila trenerja Kevina McHala, sem se sprostil. Trenutno sem izredno zadovoljen, saj mi McHale zelo zaupa, sam pa mu poskušam vračati z dobrimi predstavami, kar mi v zadnjem času uspeva."

Slovenski košarkar, ki do zdaj še nikoli ni zavrnil reprezentančnega vabila, je življenjsko formo ujel v najbolj primernem trenutku. Po tej sezoni bo namreč prost igralec, vrsta klubov, ki si želi njegove usluge, pa je po pisanju ameriških medijev iz dneva v dan daljša. "Vso kariero sem čakal na takšno priložnost, da lahko dokažem, da sem vreden zaupanja in da sem lahko prvi organizator igre v moštvu NBA. Trenutno je še prekmalu, da bi govoril o prihodnosti, saj sem trenutno povsem osredotočen na sedanjost. S Houstonom želim zaigrati v končnici, nato pa bomo videli, kakšne možnosti se mi bodo odprle."

Za konec nam je Dragić zaupal še zanimivo prigodo. Trener Houstona Kevin McHale mu je namreč priznal, da ga je med obiskom Slovenije pred leti videl na enem izmed treningov, takrat suhljati deček pa mu je ostal v posebnem spominu. "Pred leti je McHale, ko je bil še generalni direktor moštva Minnesota Timberwolves, z Rašem Nesterovićem obiskal Slovenijo. Povedal mi je, da me je takrat videl. Bil sem star šestnajst ali sedemnajst let, na sebi pa sem imel veliko prevelik dres. Najbolj mu je v spominu ostal podatek, da sem bil hiter kot strela. McHale je izredno dober trener in prav nič ne bi imel proti, če bi z njim sodeloval tudi v prihodnjih sezonah," je sklenil Dragić.