Košarkarice Athleta Celja so v svojem 15. zaporednem finalu osmič osvojile naslov slovenskih pokalnih prvakinj, medtem ko so triglavanke z drugim mestom oziroma uvrstitvijo v finale dosegle zgodovinski uspeh.

Gostiteljice so bile v finalu dominantnejše od prve minute, Triglavu pa so dopustile le dve vodstvi v začetku tekme. Na uvodu v dvoboj je bila najbolj razigrana 21-letna Sanja Orozović, ki je v prvih 12 minutah zbrala kar 15 točk, do konca tekme pa še štiri, s čimer je skupaj s Tino Trebec postala druga najboljša strelka svoje ekipe, takoj za Tejo Oblak, ki je bila najkoristnejša igralka turnirja.

Prvo občutnejšo prednost so si Celjanke priigrale v 18. minuti, ko je Živa Macura zadela svojo edino trojko na tekmi za +13 (48:35), to prednost pa so do konca tekme še povečevale in se ustavile pri +22, kolikor je znašala tudi končna razlika. Pri Triglavu, ki je Athlete v 1. SKL za članice v Celju premagal, je tokrat največ točk dosegla Živa Zdolšek (14 točk), dve manj pa Ana Ljubenović (12 točk in 7 skokov).

Najkoristnejša košarkarica turnirja je postala domača junakinja Oblakova, tudi nagradi za najboljšo strelko in najboljšo mlado igralko turnirja sta ostali v rokah celjske ekipe, saj sta si ju prislužili Tina Trebec (44 točk) oziroma Marica Gajić.