V kakšen stanju je Sara trenutno?

Začeli smo priprave na olimpijske igre v Londonu. Najprej moramo videti, v kakšni formi je prišla iz ZDA, kar bom najlažje ocenil na odprtem prvenstvu Španije. Z začetkom aprila bo najino sodelovanje v polnem zagonu.

Vaši varovanki motivacije ne manjka.

V projekt se bo ponovno vključila njena družina. To ne pomeni, da jo bodo doma razvajali, ampak da bo imela polno podporo glede prehrane in celotne organizacije. Na olimpijske igre gredo vedno visoko motivirani športniki. V današnjih časih olimpijsko načelo, da je važno le sodelovati, ne velja več, saj se vsi pripravljajo na vrhunske dosežke.

Bo morda njen adut, da bo lahko napadla iz ozadja?

Na olimpijskih igrah ni pomembno, kakšni so bili tvoji rezultati zadnja štiri leta. Mogoče bo Sari malo lažje, ker bodo to njene tretje olimpijske igre in ker je v Pekingu že dobila kolajno, zato bo malce razbremenjena. Letos želimo narediti še piko na i, toda tekmice se med seboj dobro poznajo. Na karto presenečenja lahko igra punca, ki je stara 16 let in je na prvih igrah, Sara pa je že ugledna in poznana športnica.

Kakšna je njena konkurenca?

Ostra. Takšna je bila že pred štirimi leti in je zdaj še bolj. Vse najboljša dekleta iz Pekinga bodo tudi v Londonu, zraven pa bo prišla še kakšna nova.