Potem ko je Rossi lani japonsko Yamaho zamenjal za motocikel italijanske znamke Ducati, si najbrž ni mislil, da ga čaka sezona polna razočaranj. V letu 2011 je bil priljubljeni “Doktor“ daleč od boja za mesta pri vrhu, sezono pa je končal na šestem mestu s skromnimi 139 točkami. Nič bolj uspešen ni bil niti Hayden, ki je zbral še sedem točk manj. Za primerjavo naj vas spomnimo, da je Casey Stoner postal svetovni prvak s 360 točkami.

Mnogi so lani že sredi ponesrečene sezone začeli namigovati, da se je Ducati vdal v usodo in se sprijaznil, da bo šlo leto 2011 kmalu v pozabo, zato naj bi se Italijani že kmalu bolj posvetili razvijanju motocikla za letošnjo sezono, imenovanega Desmosedici GP 12.

Kako dobro jim je to uspelo, bomo videli že kmalu, ko bodo milijoni Rossijevih navijačev 8. aprila na prvi dirki v Dohi stiskali pesti, da bi svojega ljubljenca znova videli v boju za stopničke, če že ne za zmago.

Do takrat se boste morali zadovoljiti s predstavitvenim videom novega Ducatijevega motocikla, ki vsaj na pogled ne razočara. Mu bo šlo tako dobro tudi na progi?