Bakla, ki jo bodo 10. maja prižgali v antični Olimpiji, bo 18. maja prispela na otok in nato 70 dni do 27. julija potovala po Veliki Britaniji, ko bodo z njo zanetili olimpijski ogenj. Načrtovan je tudi postanek v Dublinu na Irskem. Skupaj bo plamenico nosilo kar 8000 ljudi, v organizacijskem odbor pa so zapisali, da gre za ljudi, ki imajo vsak za svoje okolje posebne zasluge. Predlagali so jih prijatelji, znanci in sodelavci.

Na seznamu so ljudje obeh spolov in vseh starosti. Med drugim britanski vojak, 23-letni Jack Otter, ki je bil ranjen v Afganistanu in pri tem izgubil obe nogi in eno roko, najstarejši aktivni britanski poklicni gasilec, 63-letni Malcolm Styles, 15-letna plavalka Keia Wardman, ali pa najstarejša nosilka ognja, stoletna Londončanka Diana Gould.

"Upam, da se bo ob ulicah zbralo čim več ljudi, ki bodo pozdravili ogenj na poti do olimpijskega stadiona," pa je ob predstavitvi poti dodal predsednik organizacijskega odbora Sebastian Coe. V povprečju bo baklo na dan nosilo 115 ljudi.