Presežkov ni bilo. Bolna Teja Gregorin in izčrpani Jakov Fak sta se zadnji dan odpovedala sicer prestižni tekmi "formule ena". Priložnost v dolgi vrsti rezervistk je za izpraznjeno startno mesto dobila kar Kamničanka, ki je soboto zaznamovala z dosežkom sezone, 21. mestom. Vendar je tako kot Klemen Bauer že po prvem streljanju zdrsnila na rep. "Razumljivo, da nisem imel potem niti nobene volje," je priznal Bauer in vseeno našel uteho: "Z novimi točkami sem vsaj med trideseterico skupno." Na sobotni zasledovalni tekmi sta oba z Jakovom Fakom, kot deseti in dvanajsti, začela sijajno, a je svetovnega prvaka izdal tek, Ihanca streljanje. Fak je vseeno le za mesto zgrešil deseterico in 500 evrov (7500 enot PP nove biatlonske valute). "V teku sem brez moči. To je moja zadnja tekma tu," je zatrdil in se sprijaznil, da je v nedeljo v skupnem seštevku pokala zdrsnil s 14. na 17. mesto, tudi za nepopustljivega O. E. Bjoerndalna. Gregorinova, ki je tako kot Fak prispeval tretjino točk Sloveniji, je obdržala 15. mesto. 57 uvrstitev med trideseterico, 16 (od tega Fak 11) pa med deseterico, je skupna statistika.

Vesna Fabjan in Katja Višnar tovrstne statistike (44 med trideset, devet med deseterico) nista popravili. "Že v prvem klancu so me noge tako pekle, da sem s težavo prišla do vrha. Poskušala bom tudi na zadnji tekmi zasledovanja narediti vse, da obdržim trideseterico v skupnem seštevku. Vem, da čudežev ne morem pričakovati, poskusila bom," je, sicer zaman, pred zadnjo tekmo v Falunu upala Fabjanova. Ukrajinka Ševčenko in Finka Niskanen sta jo potisnili na 32. mesto velike lestvice.

Biatlonski in tekaški globusi so v pričakovanih rokah. Tretji za konec kariere je v naročju Magdalene Neuner, čeprav je Darja Domračeva dobila obe zadnji tekmi. Martin Fourcade je v Sibiriji osvojil prvi globus. Z izjemnim nizom 17 zmag s posamičnih tekem je tekaški globus tretjič tudi v rokah magične Marit Bjoergen. Tretjič je naziv tekača sezone v Falunu potrdil tudi Švicar Dario Cologna.