Poljakinja Justyna Kowalczyk, ki bi ob zmagi in slabem rezultatu Norvežanke lahko prišla do skupne zmage, je današnjo tekmo končala na petem mestu (+1:10,0).

Bjoergnova je imela pred današnjo tekmo 160 točk prednosti pred poljsko tekmico, z novimi 200 točkami za zmago pa je osvojila svoj tretji veliki kristalni globus.

Progo je sicer najhitreje pretekla Norvežanka Therese Johaug (28:49,8) pred Kallo (+2,2) in Wengovo (+14,5). "Zelo dobro sem bila pripravljena v zadnjem času, danes pa sem imela boljše smuči kot včeraj. Zelo sem vesela uspeha, dvoboj z Justyno Kowalczyk je bil zelo težek," je na cilju dejala Bjoergnova, ki je prekinila niz Poljakinje, skupne zmage pa se je veselila prvič po letih 2005 in 2006.

Slovenski tekačici tudi tokrat nista bili v ospredju, Vesna Fabjan (+6:32,3) je tekmo končala na 38. mestu, Katja Višnar (+9:57,3) pa je bila 45.

"Ta vikend je bil zame izredno težak. Nisem našla pravega počutja in mišice niso bile prave. Imela sem težave s stegenskimi mišicami, vseeno sem skušala narediti vse. Po včerajšnji tekmi sem bila na 30. mestu v skupni razvrstitvi. Vedela sem, da bi morala danes odteči tekmo sezone, da bi ostala med trideseterico. Žal mi to ni uspelo, sem pa ostala med deseterico v sprintu, s čimer sem po vseh težavah v tej sezoni vendarle lahko zadovoljna," je po koncu sezone dejala Vesna Fabjan, ki je v skupni razvrstitvi zasedla 32. mesto z 261 točkami.

"Na zadnjih treh tekmah nisem imela posebnih pričakovanj. Ker sem se uvrstila med najboljših 50 v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, sem skušala opraviti svojo nalogo po najboljših močeh. Vesela sem, da je konec in da sem pritekla na cilj," je o finalu v Falunu povedala Katja Višnar, ki je od nastopa v sprinterskih tekmah pričakovala več, kot je dosegla. "Rezultati so bili dobri, niso pa bili takšni, kot sem si zastavila pred sezono. Za prihodnjo sezono si želim, da bi se ujelo vse tisto, kar se letos ni. Sezona ni bila slaba, vendar sem si želela več," je še dejala Blejka, ki je sezono končala na 34. mestu, osvojila pa je 220 točk.

Poleg Fabjanove in Višnarjeve sta si točke za svetovni pokala pritekli še Alenka Čebašek, ki je na koncu zasedla 59. mesto v skupni razvrstitvi in osvojila 62 točk, Barbara Jezeršek pa je na 70. mestu zbrala 42 točk.