Celjani so z odliko opravili prvi del četrtfinalnega obračuna v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev. V domači dvorani Zlatorog so gostili portugalsko Benfico, ki so jo odpravili z 29:23 (14:12). Nerešljiva uganka za portugalske rokometaše je bil v drugem polčasu Borut Mačkovšek, ki je skupaj dosegel deset golov, od tega kar osem v drugem delu.

Celjski rokometaši so bili tisti, ki so prvi zadeli, a so nasprotniki hitro izenačili. V peti minuti je domačim uspelo po dveh hitrih napadih priti do vodstva (4:2), toda Portugalci so spet hitro izid poravnali. Do dveh zadetkov razlike so Celjani prišli tudi v 13. minuti, nato pa so Portugalci najprej rezultat spet zmanjšali, ob igralcu več na igrišču pa so "pivovarji" vendarle nekoliko ušli, v 18. minuti je na semaforju kazalo 10:6.

Benfica se v nadaljevanju ni dala, zaostanek je hitro prepolovila, v 23. minuti pa je tekmo predčasno zaključil Rus v dresu Benfice, Georgij Zajkin, ki je zaradi grobega prekrška nad Mačkovškom dobil rdeči karton. Gosti so se v zaključku približali le na gol zaostanka (13:12), a je s sedemmetrovke v izdihljajih prvega polčasa izid prvega dela postavil Gašper Marguč (14:12).

V nadaljevanju so Celjani Portugalcem po zaslugi dobre igre v obrambi spet hitro ušli. Ko so zadeli Luka Žvižej, Alem Toskić in Borut Mačkovšek, ob tem pa je za goste zadel Nuno Pereira, je bilo 17:13 v korist domačih. Portugalci so zaostanek prepolovili, Celjani pa so še enkrat več hitro ušli na varne štiri gole prednosti, po zaslugi razigranega Mačkovška pa so v 41. minuti povedli z 21:16.

Domači se niso ustavili in gostom v 44. minuti ušli na sedem zadetkov prednosti (24:17). Čeprav so se Portugalci pet minut pred koncem približali na štiri gole zaostanka, pa je še njihove zadnje upe po preobratu razblinil Gašper Marguč, ki je zadel dvakrat zapored in tako tudi postavil končni rezultat tekme.