Na petkovih prostih treningih sta bila namreč najhitrejša McLarnova dirkača Jenson Button in Lewis Hamilton, ki se lahko pohvalita tudi z najbolj estetsko oblikovanim letošnjim dirkalnikom, tretji pa je bil na izredno spremenljivi stezi, dirkačem jo je namreč malce zagodlo vreme, Michael Schumacher. Bo sedemkratni svetovni prvak letos le kos mlajši konkurenci?

Pri Mercedesu so previdno optimistični, ne želijo zbujati preveč lažnih upov, kajti pred dirkači je še najbolj pomemben del tega konca tedna, dirka. In tam so stvari po navadi malce drugačne kot na treningih. Zato poznavalci še vedno zelo previdno ocenjujejo, kdo ima letos najboljše karte v rokah, dokončen odgovor na to vprašanje pa bomo tako ali tako dobili šele po prvih nekaj dirkah. "Avstralija bo le prvi preskus, pred nami je še veliko odprtih vprašanj, mogoče bomo že v nedeljo po dirki vedeli malce več. Res pa je, da je naš letošnji dirkalnik vsaj za zdaj zelo dober," je bil optimističen Michael Schumacher.

Pri Red Bullu je dokaj počasi začel Sebastian Vettel, ki pa tudi ne želi prvim treningom posvečati preveč pozornosti in teže: "Na prvih treningih smo imeli težave, to je jasno. Dirkalnika nam nikakor ni uspelo optimalno pripraviti, a upam, da nam bo do nedelje uspelo odpraviti vse nejasnosti. Moj prvi cilj za ta konec tedna je, da se kvalificiram med najboljših deset, na dirki pa je veliko stvari nato prepuščenih tudi naključju in sreči." Besede, ki jih doslej pri svetovnem prvaku nismo pogosto slišali.

Presenetil je Fernando Alonso, ki je bil dokaj hiter, predvsem pa hitrejši od pričakovanj, saj ima Ferrari očitne težave. Drugi Ferrarijev dirkač Felipe Massa je petkove treninge končal šele na začelju razpredelnice. Mnogi pa ugibajo, kako zelo se bo Mercedesu poznalo njihovo novo zadnje krilce, ki v trenutku, ko se vklopi sistem pomičnega krilca DRS, prek posebnih kanalov znotraj elementov krilca zračni tok speljejo tako, da jim omogoča doseganje nekaj kilometrov na uro višjo hitrost. Zadeva je očitno legalna, če bo Schumacherju in Nicu Rosbergu pomagal v boju s tekmeci, pa bomo kmalu videli. Sezona pa je še dolga in kot vse kaže, letos ne bo dolgočasna.