Po tekaški plati ni bil niti med trideseterico. Samo v zaključku, po katerem je zaslovel ob osvojitvi naslova svetovnega prvaka, je izgubil šest mest! S hitrim in natančnim streljanjem je izničil dobršen del "minusa".

Martin Fourcade, s sedmo zmago teoretično že zmagovalec svetovnega pokala, kar se tudi že lahko nadeja Magdalena Neuner, ga je ugnal le za 38 sekund. Le 3,8 sekunde zadaj je bil Klemen Bauer (12. mesto). Ihanec je bil znova med najhitrejšo peterico v smučini, hitrejši tudi od Fourcada, a je tekel dva kazenska kroga. "Tekaška forma očitno letos dolgo drži, čeprav sem se bolj mučil kot v Kontiolahtiju ali Ruhpoldingu. Žal si napake pri streljanju leže ne bi smel privoščiti. Na zasledovanju v soboto bom imel popravni izpit," si je zadal Klemen Bauer, ki se mu tako kot Faku odpira tudi možnost za nastop na nedeljskem skupinskem startu.

Najstarejša med najboljšimi Andreja Mali je z 28. mestom ujela drugi dosežek sezone. Teja Gregorin (45.) ga je polomila na streljanju stoje in bo načetega zdravja očitno vse moči usmerila v nedeljski skupinski start. Uvrstitev med petnajsterico v skupnem seštevku svetovnega pokala ni ogrožena. Zanimivo, da se je za svoje sposobnosti izkazal tudi njun sosed Peter Dokl. Z izredno hitrim streljanjem je z 58. mestom ujel današnjo zasledovalno tekmo. V prav nič spomladansko Sibirijo je odpotoval v samoplačniško-klubskem aranžmaju namesto obolelega Janeza Mariča. "Nekaj je pripomoglo to, da mi je Klemen posodil drugi tekmovalni par smuči," je navrgel zanimivost. Vasja Rupnik in Simon Kočevar sta dodatno tekmo zgrešila za nekaj sekund.

Na zaključku tekaškega svetovnega pokala v Falunu je Vesna Fabjan zgrešila točke in trideseterico za 3,7 sekunde. Posebnost je tudi to, da so bile v istem paketu tudi tekmice s sprintov Brodin, Ingemarsdotter, Falla in Saarinen. Po dveh "etapah" je bila Fabjanova celo sedma, Katja Višnar po zaslugi sprinta v Stockholmu pa 15., vendar sledita še dva maratona. Magična Marit Bjoergen je z novo zmago še bolj ušla žilavi Justyni Kowalczyk. Malo čarovništvo pa nadaljuje tudi mladi val tekačic, ki so v Dobbiacu, na finalu pokala OPA odnesle zmago članice Alenke Čebašek in trojno zmago mladink Lampičeve, Einfaltove in Erženove.