Morebitni razlog za odlašanje s turnejo bi lahko bilo Richardsovo zdravje. Kot poroča revija, je kakovost kitaristovih nastopov pod vprašajem vse odkar je aprila 2006, v sklopu svetovne turneje "Bigger Bang", na Fidžiju utrpel poškodbo glave.

Dvoletno turnejo (2005-2007) je posnel veliki cineast in oskarjevec Martin Scorsese, dokumentarni film "Shine a Light" pa je luč sveta ugledal leta 2008. Mnogi oboževalci so bili po ogledu filma kritični, da je bilo Richardsovo igranje po nesreči slabše. Po koncu turneje je Richards prenehal igrati in leta 2010 voditelju Jimmyju Fallonu tudi sam dejal, da zrejo v "zarjavelega Keitha Richardsa".

Lani decembra so se člani Rolling Stonesov po štirih letih naposled le sestali v londonskem studiu. Druženju se je prvič po odhodu iz skupine leta 1992 pridružil tudi nekdanji basist Bill Wyman. "Igrali smo veliko bluesa in izsekov iz pesmi 'Some Girls'," je povedal pevec Mick Jagger. Člani skupine se z Wymanom še dogovarjajo, če bi se jim pridružil na turneji prihodnje leto.

Ob letošnjem jubileju pa Stonesi svojih oboževalcev kljub vsemu ne bodo pustili praznih rok. V sredo so na svoji uradni spletni strani napovedali izid novega dokumentarnega filma, ki bo ponudil vpogled v razburkano zgodovino zasedbe, vse od njenega nastanka v Londonu leta 1962. Dokumentarec v režiji Bretta Morgena, ki bo gledalce "popeljal na petdesetletno popotovanje skozi seks, droge in rokenrol", bodo predvajali septembra.