Chisora si je pred tedni v Münchnu privoščil kar nekaj incidentov, zaradi katerih je danes ostal brez licence. Takrat je najprej na uradnem tehtanju Vitaliju Kličku primazal zaušnico, nato je njegovega brata Vladimirja pred dvobojem polil z vodo, po porazu pa se je na novinarski konferenci stepel z rojakom Davidom Hayem.

Pri BBBofC so odločili, da “Dereck Chisora ni prava oseba za posedovanje licence“, zato so mu jo odvzeli, sprejet sklep pa začne veljati takoj. Chisora si je pred tem že prislužil suspenz boksarske zveze WBC, prav tako pa je zaradi omenjenih prekrškov moral plačati 50.000 dolarjev kazni.

Frank Warren, promotor Chisore, je že izrazil nezadovoljstvo nad rezultatom razprave, čeprav priznava, da je odgovornost za pretep njegovega varovanca s Hayeom izključno na ramenih Chisore.

“Dereckovo obnašanje v Münchnu pred in po dvoboju je nesprejemljivo, a mislim, da je plačal ceno za nekatere pretekle grehe. Sedaj imamo 14 dni časa za pritožbo in o tej možnosti bomo razmislili. No, nekaj razjasnimo, to ni dosmrten suspenz, ampak le trenutni odvzem licence,“ je povedal Warren.