Tako kot sedmouvrščeni Vesni Fabjan se ji je zadnji sprint sezone za svetovni pokal posrečil najbolje v zimi. Za Blejko je bil to sploh šele peti veliki finale šesterice. Vesna Fabjan je dosegla najboljšo uvrstitev v klasiki sploh in se prebila med najboljšo deseterico v razvrstitvi na kratke razdalje. Sledi le še tridnevni Tour v Falunu.

Fabjanova je že od četrtfinala dalje bila bitke s kraljicama teka. Z Marit Bjoergen, ki je gladko nanizala še 14. zmago v sezoni in svojo veliko tekmico za veliki globus Justyno Kowalczyk pustila daleč zadaj. V polfinalu sta pristopili še Norvežanka Falla, druga sprinterka sezone, in Charlotte Kalla, prva dama švedskega teka. "Ko sem po kvalifikacijah (10. čas) pogledala skupine, sem kar zavzdihnila. Naša skupina je bila kruto ubijalska. Vedela sem, da bo šlo na nož, brez popuščanja. Morda so bili nekateri celo presenečeni, da sem bila enakovredna," je Vesna Fabjan opisala občutke boja z velikimi.

Obe z Višnarjevo sta imeli sicer tudi nekaj sreče, da sta napredovali v polfinale kot srečnici po času. "Vedela sem, da je za to veliko možnosti, če tečem ob takih tekačicah. Sedmo mesto je nagrada za vložen trud v izboljšanje klasične tehnike," je bila zadovoljna Fabjanova. Dodatno se je razveselila še izračuna končne sprinterske razvrstitve, saj se je le vrinila med deseterico, čeprav na prologih, kot bo na zaključnem švedskem Touru, delijo le polovično kvoto točk. Fabjanova želi še kakšno točko na razdalji v petek v Falunu.

Za Katjo Višnar se je zdelo, da je želela po letu dni le obuti čevlje Petre Majdič, ki jo je prav lani na istem prizorišču pospremila k zadnji zmagi s šestim mestom. Tretji čas kvalifikacij ni bil le začetna eksplozija, po kateri je že znana. V polfinalu je izločila tudi lastnico malega globusa Kikkan Randall. "Četrtfinale je bil čuden. Zato sem malce spremenila taktiko. Več poudarka sem dala oprijemu. Izkoristila sem staro tekaško pravilo, da le dobri lahko taktizirajo. V polfinalu kar nisem mogla verjeti, da so bile vse tako daleč za mano. V zadnjem klancu velikega finala mi je preprosto zmanjkalo moči. To je bil moj domet za Marit, Ivanovo, Fallo in Kallo," se je razgovorila Višnarjeva ob sončnem zahodu in posebej poudarila, da se bo takoj še posebej zahvalila fantom v servisu za izjemno pripravljene smuči.

Le k svojemu princu kar ni upala pristopiti. Ola Vigen Hattestad je bil najhitrejši od kvalifikacij do polfinala, edini brez oprijema na smučeh. V velikem finalu so njegovo taktiko teka na roke preprečili. Slavil je rojak Eirik Brandsdal, drugi je bil dobitnik globusa, domačin Teodor Peterson, Ola je bil le četrti. "Verjetno je zelo jezen. Ker je gladko zmagal v polfinalu, je verjetno mislil, da bo na roke vse ugnal čez klance. V finalu ga sploh nisem mogla gledati. O, kako se je mučil," je blejska princeska opisala tek svojega princa okoli palače Kralja Carla XVI. Gustava.