Kot piše Delova dopisnica Polona Frelih, pa je med njimi tudi prva dama Rusije Svetlana Medvedjeva, ki si je med soprogovim mandatom izogibala ekscesom, ob slovesu pa si je privoščila razkošje, ki bi ga lahko pripisali kvečjemu soprogi arabskega šejka, ne pa ženi predsednika, ki je lani skladno z davčno napovedjo zaslužil skromnih 85.000 evrov.  Za nameček pa italijanski mediji, ki jih povzema Delo, poročajo, da se je »ruska carica« na počitnicah v toskanskem zdraviliškem mestecu Montecatini vedla precej muhasto.

Odhajajoči ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je soprogo potem, ko je štiri leta neutrudno obiskovala in prirejala glasbene festivale, za 8. marec nagradil z enotedenskim razkošnim dopustom v Toskani. Da je ruska prva dama dejansko na dopustu v Italiji, so potrdili tudi v Kremlju. Povedali pa so, da bo gospa Medvedjeva stroške za razkošje poravnala sama. V Rusiji pa so se spraševali, kako bo zmogla finančno breme, saj je vse od rojstva sina Ilije leta 1995 brezposelna in menda nima dohodkov.

Za prvo damo na kraljevskem oddihu brez kralja so zanjo in kar 30-člansko spremljevalno ekipo v mondenem hotelu La Pace, ki je v svoji 142-letni zgodovini gostil številna znana imena, kot so Giuseppe Verdi, Paul Cézanne, Clark Gable, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Arnold Schwarzenegger, za teden dni najeli ves štirinadstropni hotel s 140 sobami. Za običajno sobo je treba odšteti 600 evrov, za apartma pa kar 1300 evrov.