Kdor jih podcenjuje, ne ve veliko o odbojki," je Kolaković dejal prejšnji teden, preden se je ACH Volley odpravil na mini evropsko turnejo. Prvi del na Slovaškem je bil za slovenske prvake neuspešen, saj so izgubili finale srednjeevropske lige, bolj pomembna pa bo današnja prva polfinalna tekma (ob 18. uri) pokala CEV na Poljskem.

Ali je Asseco Resovia premagljiva?

Če ima neko moštvo 19 enakovrednih igralcev, je to dovolj zgovoren podatek o kakovosti in ambicioznosti kluba. Zagotovo so v Evropi boljši klubi, kot je Resovia, a nikakor je ne smemo podcenjevati, saj gre za tretjeuvrščeno moštvo poljskega prvenstva.

Kje lahko iščete pot do finala?

Predvsem jo moramo iskati na povratni tekmi v dvorani Tivoli. Dobro bomo morali servirati in biti potrpežljivi v obrambi. Ne smemo se spusti v ritem hitrih zaključkov napada. Rzeszow je izjemno napadalna zasedba, zato bomo morali igrati na dolge izmenjave in utrujati nasprotnika.

Kako dobra je Resovia v primerjavi s Belchatowom, ki je najboljši poljski klub, s katerim ste letos dvakrat izgubili v ligi prvakov?

Resovia je največji konkurent Belchatowu, saj bo verjetno boljša od Kozle v polfinalu poljskega prvenstva. V finalu pokala je zmagal Belchatow s 3:1, a medsebojni dvoboj v poljski ligi je gladko s 3:0 dobila Resovia. V zadnjem času je premagala praktično vse tekmece, tudi Fenerbahče v četrtfinalu pokala CEV. Vse to so rezultati, ki nazorno pričajo o kakovosti našega nasprotnika.

V zadnjem času ste večkrat potarnali nad napornim ritmom tekem.

Če imate v šestih dneh štiri tekme slovenske lige, nato pa imate v naslednjem tednu štiri evropske tekme, potem se lahko zamislite, kaj se tu dogaja. Slovenska liga ima dovolj kakovosti, a nam jemlje preveč časa. V prvem delu smo imeli 18 krogov, nato v drugem še deset. Skupno je to 28 tekem slovenskega prvenstva, zraven smo igrali tudi srednjeevropsko ligo, ligo prvakov in pokal CEV, vmes pa so bile še kvalifikacije za olimpijske igre in svetovni pokal. Letos bomo imeli vsaj 53 tekem, če bomo prišli v finale slovenske lige.

Kako bi vi sestavili koledar?

ACH Volley, ki je slovenski predstavnik v ligi prvakov, bi moral biti oproščen igranja v prvem delu slovenskega prvenstva, s čimer bi se lahko bolje posvetili evropskim tekmovanjem. Slovenski ligi bi se nato priključili v drugem delu, saj je tistih 18 tekem v prvem delu nepotrebnih. Tudi preostala moštva verjetno niso zadovoljna, da proti nam igrajo že jeseni.

Bliža se konec klubske sezone. Boste ostali pri ACH Volleyju?

Zdaj ni ravno najboljši trenutek, da se pogovarjamo o tem, niti ni to vprašanje zame. Ob koncu sezone mi poteče pogodba, vsi pa vemo, kakšna so pravila v tem primeru.

Polovico pravil boste postavili vi. Kakšno je vaše stališče?

V Sloveniji sem izredno zadovoljen. Za ljudi in igralce, s katerimi delam v klubu, imam zgolj pohvale. Pogoji dela so odlični. Kar zadeva mene, imam zagotovo interes in voljo, da ostanem pri ACH Volleyju. Toda jaz sem ena stran, obstaja pa še druga v klubu, zato bo treba počakati, kako se bo situacija rešila.