City je imel na gostovanju v Walesu skozi vso srečanje precej težav, na kraju pa doživel četrti prvenstveni poraz (vse na gostovanjih) v sezoni, bila pa je to tudi druga zaporedna tekma, ki so jo izgubili z 0:1, saj se jim je med tednom enako zgodilo v evropski ligi na gostovanju pri Sportingu.

Težave so se za (takrat še vodilni) City začele že v sedmi minuti, ko je v kazenskem prostoru vratar Joe Hart zrušil Waynea Routledga in sodnik je pokazal na belo točko. Angleški reprezentančni čuvaj mreže je svojo napako hitro popravil, ko je obranil strel Scottu Sinclairu in City obdržal pri rezultatskem izenačenju, a s tem ni bilo konec težav za “meščane“.

Swansea je bil tudi v nadaljevanju srečanje vseskozi boljši nasprotnik in je imel več od igre, medtem ko so gostje le redko (jalovo) napadali in premoč so domači kronali v 83. minuti, ko je za sladko zmago zadel Luke Moore. Cityju je za izenačenje ostalo le nekaj minut, a so v 89. minuti vseeno uspeli prek Micaha Richardsa doseči zadetek, ki pa je bil upravičeno razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja. Vse tri točke so tako ostale v Walesu.

Poraz mestnih tekmecev so s pridom izkoristili rdeči vragi, ki so na Old Traffordu gostili West Bromwich in ga z dvema zadetkoma Waynea Rooneyja premagali z 2:0, ter City na lestvici prehiteli za točko. Angleški napadalec je zadnje čase v odlični formi, saj je na zadnjih štirih ligaških tekmah dosegel sedem zadetkov, skupno pa jih je letos zabil že 20.