Wiggins je šele drugi Britanec, ki je dobil to dirko, pred njim je to leta 1967 uspelo Tommyju Simpsonu. "Seveda sem ponosen, da sem poskrbel, da je po dolgem času dirko spet dobil Britanec. Mislim, da sem zmagal zasluženo, saj sem bil praktično ves čas v ospredju. Pred zadnjo etapo sem bil kar malce nervozen, saj je bila prednost pred Nizozemcem Lieuwejem Westro le šest sekund, vsi pa vemo, kako dobro Nizozemec kolesari v klanec. A prav to me je gnalo, da sem se boril do zadnjega metra, za kar sem bil na koncu poplačan," je bil na cilju zadovoljen Wiggins, ki že razmišlja tudi o julijskem Touru: "Upam, da ne bo kdo užaljen, a dirka Pariz-Nica je le en korak, ki sem ga storil v pripravi za Tour. Dirka po Franciji je moj glavni cilj sezone, na njej želim biti v vrhu."

Britanec je v vožnji na čas za dve sekundi premagal Westro, v skupnem seštevku pa je imel na koncu pred Nizozemcem osem sekund prednosti. Čeprav je bil v kronometru le šesti, je tretje mesto zasedel Španec Alejandro Valverde, ki je vendarle odbil napad slovenskega kolesarja Simona Špilaka. Prekmurec je za Špancem, ki mu je predlani zaradi dopinga prepustil zmago na dirki po Romandiji, zaostal 14 sekund, kolikor je tako zmanjkalo za prve slovenske stopničke na tej dirki. Špilak je izenačil najboljši slovenski dosežek na dirki, leta 2007 je bil četrti tudi Tadej Valjavec.

Z dirko je zadovoljen tudi Grega Bole, ki je bil v ospredju v sprintih, medtem ko je Jani Brajkovič vsaj glede na dosežke v prejšnjih sezonah (7., 12. mesto) gotovo pričakoval nekoliko več kot končno 56. mesto.

Nibaliju kraljevska etapa dirke od Tirenskega do Jadranskega morja

Italijan Vincenzo Nibali je bil najhitrejši v peti, kraljevski etapi kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Kolesar Liqigas je po treh zahtevnih vzponih napadel v zadnjih štirih kilometrih in si do cilja prikolesaril 16 sekund prednosti pred Čehom Romanom Kreuzigerjem in Američanom Chrisom Hornerjem.

Slednji, kolesar RadiShacka, je ubranil skupno vodstvo, pred Kreuzigerjem ima pet sekund prednosti.

Slovenska predstavnika nista bila v ospredju, Kristijan Koren (Liquigas) je zaostal 16 minut in 56 sekund in zasedel 74. mesto, Borut Božič pa je z zaostankom 25 minut in 32 sekund zasedel 123. mesto. V skupnem seštevku je Koren 63. (+20:02), Božič pa 122. (34:56).