Sobota, 10. marca

Na petnajstih osnovnih šolah po Sloveniji se bodo osnovnošolci pomerili na 46. državnem tekmovanju iz znanja kemije v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije. Morda se med 1760 tekmovalci in tekmovalkami najde tudi kakšen alkimist.

Slalomisti bodo rezali smučine na vitranški strmini, slalomistke pa pobočje nad švedskim Aarejem.

Z literarnim večerom s Hanifom Kureishijem se v Cankarjevem domu zaključuje festival Fabula 2012.

Posebni odposlanec ZN in Arabske lige za Sirijo Kofi Anan bo predvidoma obiskal Damask. V Egiptu pa naj bi se na pogovorih o Siriji srečali zunanji ministri Rusije in Arabske lige.

Tako. Po Slovencih še Slovaki. Na predčasnih volitvah.

Nedelja, 11. marca

Potekale bodo nadomestne volitve za župana v desetih občinah - Slovenj Gradec, Železniki, Destrnik, Duplek, Mirna Peč, Polzela, Bovec, Metlika, Radeče in Krško.

Na predvečer sv. Gregorja bodo v številnih slovenskih krajih s tradicijo starih obrti spuščali luč v vodo.

Skakalci se bodo z Hollmenkolna spuščali naravnost proti Oslu.

Švicarji so utrujeni, zato bodo na referendumu odločali o morebitnem podaljšanju rednega dopusta s sedanjih najmanj štirih na najmanj šest tednov na leto.

Ponedeljek, 12. marca

Evropski parlament se bo v Strasbourgu srečal na plenarnem zasedanju.

Torek, 13. marca

Komisija za nadzor tajnih služb, ki ji predseduje poslanka Pozitivne Slovenije Melita Župevc, se bo sestala kar dvakrat. Na redni seji bo obravnavala poročila in programe policije (uporaba posebnih preiskovalnih metod), Sove in vojaške varnostne službe. Nujno sejo, ki bo tri ure zatem, so zahtevali člani iz PS in SD. Skrbijo jih namreč govorice o tem, da namerava vlada združiti Sovo in OVS.

Hokejisti Olimpije se bodo še četrtič pomerili z Linzem v polfinalu lige Ebel. Upajmo, ne zadnjič.

Sreda, 14. marca

Nadaljevalo se bo izredno zasedanje parlamenta. Na seji naj bi sprejeli novelo zakona, s katero si vlada in ministri nazaj jemljejo večino pristojnosti, ki jih je prejšnja Pahorjeva vlada poverila agenciji za upravljanje državnih kapitalskih naložb.

Mednarodno kazensko sodišče v Haagu bo razsodilo v primeru proti gospodarju vojne Thomasu Lubangi, ki ga obtožnica bremeni novačenja, urjenja in oboroževanja vojakov otrok.

V Schladmingu začetek konca. Za alpske smučarje in smučarke.

Četrtek, 15. marca

Mandatno-volilna komisija bo na (prav tako nujni) seji med drugim izbrala osem kandidatov za nove člane sveta RTV Slovenija, ki jih predlagajo gledalci in poslušalci (prejšnjim je ob koncu leta potekel mandat), ter enega člana, ki ga predlagajo stranke. Za omenjenih osem mest je bilo predlaganih 49 kandidatov, stranke pa so predlagale tri.

S kvalifikacijami se v Planici začne finale svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Petek, 16. marca

Urad Beneške komisije bo obravnaval vprašanje slovenskih članov komisije Cirila Ribičiča in Dragice Wedam Lukić. Vlada je namreč na seji minulo sredo sprejela sklep, da je imenovanje Ribičiča in Wedam Lukićeve za člana in nadomestno članico Beneške komisije za obdobje štirih let pravno neveljavno zaradi nepristojnosti prejšnje vlade v konkretnem primeru.