Enajst nogometašev je v ligi prvakov na eni tekmi zabilo pet zadetkov. Paul van Himst (Anderlecht, 1967), Gerd Müller (Bayern München 1973), Claudio Sulser (Grasshoppers, 1979), Soren Lerby (Ajax, 1980) in Lionel Messi (Barcelona, 2012) so jih dosegli v rednem delu tekmovanja, preostali pa v kvalifikacijah.

Več kot petdeset nogometašev je v ligi prvakov na eni tekmi zabilo štiri ali pet zadetkov, a le Alfredu Di Stefanu, Ferencu Puškašu, Marcu van Bastnu in Messiju je to uspelo na dveh tekmah. Puškaš je edini, ki je štiri gole dosegel v finalu (Real Madrid - Eintracht 7:3, 1960).

Po prenovitvi lige prvakov, odkar je v veljavi tudi skupinski del, sta 12 golov v eni sezoni dosegla Ruud van Nistelrooy (2003) in Messi (2011). Letos je Messi pri tej številki že zdaj, zato je v nevarnosti tudi rekord vseh časov. Tega v rokah drži Brazilec Jose Altafini, ki je za Milan v sezoni 1962/63 zabil 14 golov.

Gerd Müller je bil najboljši strelec lige prvakov v štirih različnih sezonah. Puškaš, Eusebio, Jean-Pierre Papin, Ruud van Nistelrooy in Messi so bili najboljši strelci trikrat, kar bo Argentinec verjetno tudi letos.

Messi je drugi Neevropejec, ki je v ligi prvakov zabil pet golov na eni tekmi, potem ko je to uspelo tudi Altafiniju leta 1962 na tekmi Milan - Union.

Messi je v ligi prvakov skupno zabil že 49 golov, s čimer se je izenačil z rojakom Di Stefanom. Na vrhu je še vedno Raul z 71 zadetki, ki je za to potreboval 144 tekem. Messi je do svojega dosežka prišel le na 64 tekmah.

Za Barcelono je Messi skupno dosegel 228 golov, s čimer je od le še sedem golov oddaljen od statusa najboljšega strelca Barce vseh časov. To je še vedno Cesar Rodriguez, ki je kariero v Barceloni končal daljnega leta 1955.

Messi je pet golov proti Bayerju zabil iz zgolj iz sedmih strelov, od tega jih je bilo šest v okvir vrat.

Na zadnjih 30 tekmah v ligi prvakov je Messi zabil 33 golov.

Na zadnjih 97 tekmah za Barcelono je Messi zabil 100 golov.