Novakova se bo tako pridružila vrsti velikanov svetovnega filma, kot so Charlie Chaplin, Frank Sinatra, Clark Gable, Marilyn Monroe, George Clooney in Johnny Depp, ki so pustile svoje odtise v vlažnem betonu pred znamenitim hollywoodskim gledališčem, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Novakova se bo udeležila tudi projekcije filma Vrtoglavica v sklopu omenjenega festivala. Ena najpopularnejših filmskih zvezd v 50. letih minulega stoletja je v Hitchcockovem filmu iz leta 1958 zaigrala pri 24 letih ob Jamesu Stewartu. Zaigrala je tudi v filmih, kot sta Beli bizon in Mož z zlato roko. Leta 1997 je na Berlinalu prejela zlatega medveda za življenjsko delo. V 80. letih se je z drugim možem preselila na ranč v ameriški zvezni državi Oregon.

Igralka se je januarja ponovno pojavila na naslovnicah časopisov, ko je ostro kritizirala francoskega režiserja Michela Hazanaviciusa, ker je v svojem filmu "The Artist" (Umetnik) uporabil glasbo iz Hitchcockovega filma Vrtoglavica. Glasba Bernarda Herrmanna, ki spremlja ljubezenski prizor v Vrtoglavici, se pojavi v več kot šest minutni sekvenci filma "The Artist".

Francoski nemi črno-beli film je na letošnji podelitvi nagrad Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti pobral skupaj pet oskarjev, poleg oskarja za najboljši film še oskarja za režijo, za najboljšo moško vlogo (Jean Dujardin), kostumografijo (Mark Bridges) in izvirno glasbo (Ludovic Bource).