Od Slovenk je nove točke poleg Višnarjeve za 11. mesto dobila še Vesna Fabjan, ki je bila 17., tekmo je končala v četrtfinalu. Osmoljenka v slovenskem taboru je bila Alenka Čebašek, ki je v kvalifikacijah zasedla nehvaležno 31. mesto z zaostankom 13,55 sekunde in za 57 stotink zgrešila uvrstitev v izločilne boje. Barbara Jezeršek je med 75 tekmovalkami zasedla 55. mesto.

Bjoergnova je bila najhitrejša že v kvalifikacijah pred Kowalczykovo in Rusinjo Natalijo Matvejevo, Višnarjeva je dosegla sedmi čas, Fabjanova pa 13. Višnarjeva je v drugi četrtfinalni skupini tekla v ospredju, na prvem in potem drugem mestu, v ciljnem sprintu pa se je morala za drugo mesto, ki je vodilo v polfinale, spopasti s Francozinjo Aurore Jean. Slovenka je bila bolj zvita in je potisnila nogo naprej ter tako prečkala ciljno črto pred Francozinjo.

V polfinalu se Blejka ni mogla vmešati v boj za najboljša mesta. Večinoma je tekla na četrtem ali petem mestu, v cilj pa prišla kot šesta. Prva polfinalna skupina je bila hitrejša od druge, tako da so se v finale uvrstile štiri tekmovalke. "Bilo je v redu. Pred tekmo nisem vedela, kaj naj pričakujem. Nisem vedela, kako sem pripravljena, ker mi zadnje tekme niso šle najbolje. Dva tedna sem se v miru pripravljala in sem zadovoljna, saj je to eden najtežjih klasičnih sprintov. V polfinalu sem bila že precej utrujena, vendar sem do takrat dobro tekla. V kvalifikacijah in četrtfinalu sem se počutila dobro, v polfinalu sem kljub utrujenosti skušala teči s skupino, vendar sem kmalu videla, da sem utrujena," je povedala Višnarjeva.

Fabjanova je nastopila v zadnji četrtfinalni skupini in ves čas slušala držati stik z vodilnimi. Na mestih je malce zaostala, v zadnjem zavoju pa se je nenadoma znašla na ugodnem tretjem mestu, a se ji ni uspelo prebiti naprej. Zasedla je četrto mesto. "V bistvu sem zadovoljna z današnjo tekmo. Že v kvalifikacijah sem s 13. mestom dosegla to, kar smo si želeli. V četrtfinalu se nisem predala vse do cilja. Šla sem na polno, v kakšnem ovinku morda tudi tvegala in skušala narediti vse. Na koncu je malo zmanjkalo, vendar je to za mojo klasiko kar dober rezultat," je svoj nastop ocenila Vesna Fabjan.

Pri moških, kjer Slovenci niso imeli predstavnikov, je dvojno zmago dosegla Švedska. Zmagal je Emil Jönsson pred rojakom Teodorjem Petersonom, o končni zmagi je odločal fotofiniš, tretji pa je bil Rus Nikita Kirjukov.

Preizkušnje svetovnega pokala se bodo v sredo nadaljevale z novim sprintom v klasični tehniki v norveškem Drammnu.