Kranjskogorčan Šporn se je po olimpijski progi pognal kot prvi Slovenec s štartno številko 13, ki pa mu ni prinesla sreče. V cilj je prišel kot trinajsti, kar pomeni, da ni prehitel prav nobenega izmed tekmovalcev pred njim, in imel precejšen zaostanek, 2,47 sekunde, pred takrat vodilnim Jansrudom. Čeprav je na obeh treningih z 12. in 11. časom pokazal solidni vožnji, pa je na tekmi ostal praznih rok. S končnim zaostankom 2,49 sekunde je za 29 stotink zgrešil 30. mesto, ki še prinaša točko.

"Pričakoval sem bistveno višjo uvrstitev, še višjo kot na treningih, na koncu se ni sešlo, čeprav kakšne velike napake na progi nisem naredil. Imel pa sem precej težav s smučmi, sem jih povsem zažgal, zato mi niso tekle gladko. Izbral sem napačne smučke, s premalo robnika, kar je zelo pomemben vzrok za takšen zaostanek. Finale v Schladmingu bo povsem druga tekma, spet bom šel na novo na start in skušal narediti največ, ta smuk pa pozabiti. Jutri me čaka še enkrat superveleslalom, na katerem bom skušal ponoviti vožnjo z včerajšnjega, ko sem bil 18.," je razloge za ponesrečen nastop nanizal najboljši slovenski smukač.

Na startu so bili še štirje Slovenci, Boštjan Kline (40.), Rok Perko (42.), Gašper Markič (47.) in Tomaž Sovič (odstop), ki so prav tako ostali brez uvrstitve med prvih trideset.

Jansrud je kot prvi na progi, s časom 1:45,78, postavil visoka merila za tekmovalce za njim. Norvežana je prehitel šele Kröll, ki je le za dve stotinki izboljšal dosežek Norvežana in mu z najmanjšo razliko doslej med prvim in drugim mestom na smukih v Kvitfjelu izmaknil tudi prvo zmago v svetovnem pokalu.

Oba švicarska asa Beat Feuz in Didier Cuche sta morala v boju za smukaški mali kristalni globus priznati premoč Kröllu, ki je tako prevzel vodstvo v smukaškem seštevku svetovnega pokala. Kröll je po superveleslalomu v Kvitfjellu zmagal še v smuku ter vpisal tretjo zmago v tej sezoni, drugo smukaško, najhitrejši je bil tudi v Chamonixu, in šesto skupno. Kröllu proga v Kvitfjellu očitno leži, saj je na tem prizorišču že sedmič stopil na stopničke.

Feuz, ki si je v petek s Kröllom razdelil superveleslalomsko zmago, je tokrat pristal na tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu. Feuz je sicer v skupnem seštevku pred drugouvrščenim specialistom za tehnični disciplini Avstrijcem Marcelom Hirscherjem, ki na Norveškem ne tekmuje, povečal prednost na 55 točk. To prednost pa lahko še poveča na nedeljskem superveleslalomu. Švicarski veteran Cuche, ki se po letošnji sezoni poslavlja od vrhunskega tekmovalnega smučanja, se na tekmi ni vpletel v boj za vrh. Cuche je bil deseti (+1,32), v smukaškem seštevku pa le eno tekmo pred koncem za vodilnim Kröllom po novem zaostaja 48 točk, pred tretjeuvrščenim Feuzom pa ima le še tri točke prednosti.