Včerajšnji pomladni dan (tekma je potekala pri okoli 15 stopinjah Celzija) je bil za Mazejevo skoraj brez oblačka. Pogled na sinje modro nebo je prekrila le meglica v obliki napake, ki jo je s startno številko ena na dresu napravila na prvi progi. Če bi bila bolj pazljiva, bi verjetno zmagala. "Napaka v prvem teku me je stala zmago," je rekla Tina Maze, a v njenem glasu ni bilo čutiti grenkobe. Dejala je, da je drugega mesta vseeno vesela, pred koncem sezone pa jo z optimizmom navdaja forma, ki je vse boljša. Pritoževala se ni niti zaradi vremena, ki je bilo za gledalce idealno, za smučarke pa malo manj. "Zelo vroče je bilo. Na startu me je kuhalo, kot bi bila v savni. Pomladanske tekme so nekoliko drugačne, a mi to ustreza. Mišice imam tople in lahko smučam napadalno. S številko ena nisem imela težav, v drugi vožnji pa je bila proga predrta. A se da smučati tudi po taki progi," je dobrovoljno povedala Korošica.

Tudi vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi, ki se je kmalu po tekmi ozrl proti današnji preizkušnji, se ni pritoževal nad razpletom. "Za nami je super tekma. Tina je dobro smučala, zmaga nam je ušla v prvem teku. Organizatorji si zaslužijo čestitke, ker jim je uspelo izpeljati progo v tako toplem vremenu. Pričakovali smo zmago, a bo očitno treba še malo trpeti, preden jo dosežemo." Morda že danes. Massi ostaja potrpežljiv: "Veleslalomski začetek sezone je bil katastrofalen, zdaj je precej bolje. Upam, da bo tudi zmaga prišla. Za tekmovalko, ki je večkrat druga z majhnim zaostankom, je to frustrirajoče. A sem prepričan, da bo Tina napadla na vsaki tekmi in da je sposobna zmagati."

Mazejeva je včeraj precej pridobila v skupnem seštevku svetovnega pokala. Maria Höfl Riesch je odstopila, zato ima Slovenka pred tretjeuvrščeno Nemko 108 točk prednosti. Mazejeva se za kolajno bojuje tudi v veleslalomskem seštevku. Je na petem mestu in za tretjim zaostaja za 14 točk.