Sobota, 3. marca

Medtem ko bo v Ljubljani potekal kongres zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije na temo vloge družine v zasvojenosti, bodo zgledne družine tlačile zemljo na tradicionalnem pohodu po Jurčičevi poti od Višnje Gore do Muljave.

V Trbovljah bodo člani LDS, ki je v zadnjem desetletju prehodila pot od vodilne vladne stranke, preko opozicijske stranke in manjše koalicijske partnerice do zunajparlamentarne stranke, volili novo vodstvo. V Stahovici, v prijetnem zavetju gostilne Planinski Orel, pa se bodo na izrednem volilnem občnem zboru zbrali člani Slovenske kmečke zveze pri SLS. Tudi tam bodo volili novo vodstvo.

Morda letos v Mariboru ni bilo Zlate lisice. Morda v Mariboru ne bo univerzijade. Bo pa zanesljivo tekmovanje s tradicionalnimi sankaškimi napravami - Red Bull Pležuh 4 Cross.

Na italijanskem sodišču bodo zaslišali kapitana ponesrečene križarke Costa Concordia Francesca Schettina in uradno odprli črne skrinjice.

Nedelja, 4. marca

V nemškem Ruhpoldingu bodo biatlonci zasledovali drug drugega. Slovenci bomo na robu sedežev čakali, če bo padla še kakšna medalja.

Rusi bodo šli na volišča za predsednika izvolit Vladimirja Putina.

Ponedeljek, 5. marca

Britanski princ Harry bo obiskal Jamajko.

V New Orleansu se bo začelo sojenje odgovornim za nesrečo na naftni ploščadi Deepwater Horizon, v kateri je umrlo 11 ljudi in je povzročila največje naftno onesnaženje v ameriški zgodovini.

Torek, 6. marca

Državnozborski odbor za finance bo razpravljal o poroštvu Slovenije za Irsko in Portugalsko in o drugem paketu pomoči za Grčijo.

V Londonu bo skušal Arsenal prirediti čudež in iz lige prvakov izločiti Milan.

V Hannovru se začne največji sejem sodobne tehnologije CeBIT.

Sreda, 7. marca

Nogometaši Bayerja pridejo na obisk v Barcelono. Po porazu doma je težko pričakovati kaj več kot zgolj obisk.

Četrtek, 8. marca

Na dan žena se bo v Ženevi začel že 82. avtomobilski sejem, v Birminghamu pa največja razstava psov.

Petek, 9. marca

V Sloveniji izvoljeni evropske poslanke in poslanci bodo predstavili prednostne točke prihajajoče seje ter svoja stališča do glavnih tem zasedanja od 12. do 15. marca v Strasbourgu.

Evropski voditelji se bodo kar po telekonferenci odločili o drugem paketu pomoči za Grčijo.

V Istanbulu se bo začelo svetovno dvoransko prvenstvo v atletiki.

Slovenija bo ponovno dobila nekaj nezaslužene medijske luči. V soboto bodo namreč na Slovaškem parlamentarne volitve in ni hudič, da nas ne bi kdo zamenjal.