Zmaga v Valcei, ki je na domačem terenu v prvi letošnji medsebojni tekmi zlahka zmagala ob slabi Krimovi predstavi, je nujna. A pri Krimu se zavedajo, da niti "romunski" dve točki niti zmaga na zadnji tekmi predtekmovanja proti Metzu še ne zagotavljata polfinala. V tem primeru bo o usodi Krima odločala tekma v Podgorici med Budućnostjo in Valceo (Podgoričanke bi morale zmagati). To pa je tudi edini scenarij, po katerem lahko Krim pride med najboljšo četverico.

A Tone Tiselj se s preračunavanjem in špekulacijami ne ukvarja preveč. "Kar zahtevam od igralk, je to, kar so pokazale na tekmi proti Budućnosti. Da se borijo do konca. To je edino, kar v športu šteje. Nič ne gre čez noč, nič ne gre na silo. Dejstvo je, da smo najslabšo tekmo letos odigrali prav proti Valcei doma. Pričakujem boljšo tekmo, kaj pa se bo dejansko zgodilo, pa bomo videli," pravi Tiselj in dodaja, da bo ta tekma dokončni preizkus, kako njegova dekleta reagirajo v zelo težkem položaju.

"Verjamem, da so tudi karakterno dovolj močna, da odigrajo tekmo na taki ravni, kot je potrebno. Z rezultatom nisem nikoli pritiskal na nobenega igralca, na nobeno ekipo. Enostavno morajo narediti to, kar je potrebno. To pa je optimalna borba in pravi karakter do zadnje sekunde. Če je to dovolj za zmago, je v redu, če ne, pa je treba še bolj trdo delati in naslednjič poskušati zmagati," meni Tiselj.

Za tekmo v Romuniji Tiselj nekih novosti ne pripravlja. "Dejstvo je, da še na nobeni tekmi nismo imeli vseh igralk razpoloženih. Želim si, da bi imele vse svoj dan. Pri nas se ponavadi dogaja, da ga imajo na eni tekmi tri, na drugi druge tri. Lepo bi bilo, če bi se vse to združilo in bi vse odigrale kakovostno," je na novinarski konferenci v Ljubljani še povedal strateg Krima.

Da so krimovke malce bolj "nastrojene" pred gostovanjem v Romuniji, pa ni vzrok le v tekmi za biti ali ne biti, temveč tudi v izjavah nekdanje krimovke in zdajšnje vratarke Valcee Luminite Dinu, ki je igralkam Krima očitala premalo borbenosti.

Kapetanka Krima Ljudmila Bodnjeva, ki priznava slabo igro na tekmi proti Romunkam, meni, da Dinujeva pristopa Krimovih igralk nima kaj komentirati, sicer pa pravi, da jih to ne bo dodatno spodbudilo. "Da je to motivacija? Ne, motivacija je ta, da bomo skušale izkoristiti svojo zadnjo priložnost. Luminita ne more biti motivacija za tako tekmo. Nikakor," meni Bodnjeva.

"Mislim, da morajo dekleta na to sama odreagirati. Naša kapetanka je lepo povedala. Vsak naj se ukvarja s svojo ekipo. Tudi Valcea ima določene težave v tem pogledu, saj je nenazadnje izgubila doma za deset golov proti Budućnosti. Ni pa Valcea nikakor na isti ravni kot Budućnost. Zelo niha, tako kot mi, kar je značilno za ekipe, ki nimajo vseh zadev urejenih tako, kot bi morale biti," pa je "motivacijski vidik" izjave Dinujeve pojasnil Tiselj.