Na koncertu, poimenovanem "We Walk the Line: A Celebration of the Music of Johnny Cash" (Hodimo po robu: Koncert v čast glasbe Johnnyja Casha), bodo poleg omenjenih nastopili še drugi grammyjevi nominiranci ali nagrajenci - Carolina Chocolate Drops, Chris Cornell, Ronnie Dunn in Amy Lee.

Založba Legacy Recordings, podružnica Sony Music Entertainment, ki skrbi za Cashevo glasbeno zapuščino, bo koncert izdala na albumu.

Kot poroča ameriška tiskovna agencija AP, bodo v spomin na Johnnyja Casha letos potekali še številni dogodki.

V nedeljo so se zbrali njegovi sorodniki v mestu Dyess, kjer je Cash preživel otroška leta. V Dyessu bodo uredili tudi njegovo spominsko središče.

S svojimi odločnimi akordi in glasom, ki je z leti postal temačen in globok kot noč, je Cash prepeval preproste skladbe o zlomljenih srcih, vsakdanjem boju za preživetje, trpljenju in odrešitvi. Njegove prve uspešnice so skladbe "Folsom Prison Blues", "I Walk the Line" in "The Ring of Fire".

Med njegovimi zadnjimi ploščami je izjemen sprejem doživela serija interpretacij klasičnih komadov popularne glasbe z naslovom "American Recordings".

Založba Columbia bo aprila izdala serijo njegovih arhivskih posnetkov, med njimi bodo tudi njegove duhovne pesmi iz 70. in 80. let minulega stoletja.