Žreb je potekal v danskem mestu Horsholm na sedežu podjetja Velux, generalnega pokrovitelja lige prvakov (včeraj so sponzorstvo podaljšali še za tri leta), kroglice pa je ob asistenci generalnega sekretarja EHF Michaela Wiedererja vlekel Norvežan Tor Lian, predsednik evropske zveze. Lianov govor in posnetki tekem iz skupinskega dela tekmovanja z atraktivnimi akcijami, zadetki in obrambami so bili uvod v žreb, v katerem je veljalo nekaj pravil: zmagovalci in drugouvrščeni iz skupin imajo prednost povratne tekme na domačem igrišču, lahko se srečajo moštva iz iste države, klubi, ki so igrali v isti skupini, se v osmini finala ne morejo znova pomeriti...

Predsednik Lian ni imel srečne roke za Cimos, saj so slovenski prvaki med tremi možnimi tekmeci (Kielce, švedski Sävehof, španski Reale Ademar) dobili najtežjega. "Kielce so boljše od Švedov in Špancev. Zanje igra skoraj celotna poljska reprezentanca, poleg tega pa imajo tudi nekaj odličnih tujcev, med katere spada tudi Zorman," se zaveda Cimosov trener Fredi Radojkovič. Pred tekmama z moštvom, ki je v skupini B (imenovani tudi skupina smrti) z enajstimi točkami osvojilo tretje mesto za Atleticom Madrid (16) in Veszpremom (12) ter pred ekipo Füchse Berlin (11), Čehovskimi medvedi (10) in dansko zasedbo Bjerringbro-Silkeborg (0), Radojkovič pravi: "Poljaki so papirnati favoriti. Ne preostane nam nič drugega, kakor da se na obračuna z njimi temeljito pripravimo in se jim dostojno zoperstavimo. A sanje o napredovanju v četrtfinale so seveda dovoljene."

Na Danskem je bil prisoten Cimosov klubski direktor Aleš Koršič. "Z osvojitvijo drugega mesta v skupini in napredovanjem med šestnajst najboljših v Evropi smo že izpolnili evropski cilj za letošnjo sezono. Žreb nam je zdaj namenil močne Poljake, proti katerim se bomo trudili biti čim težji tekmec. Prepričan sem, da bomo zelo drago prodali kožo," napoveduje Aleš Koršič, ki je opozoril še na barvno kombinacijo dresov obeh klubov: "Tako mi kot Poljaki igramo v rumeno-modrih dresih, a za ene se bo evropska sezona končala že pred koncem marca."

Poljski podprvaki (v lanski sezoni jih je v finalu domače lige nadigrala Wisla Plock, za katero nastopata Boštjan Kavaš in Luka Dobelšek) pod vodstvom trenerja Bogdana Wente imajo v svojih vrstah poleg kopice reprezentantov Poljske tudi šest tujcev. Hrvat Željko Musa je še pred tedni nosil dres Gorenja, njegov rojak Denis Buntić je bil nekoč Cimosov igralec, ob Zormanu pa so "legionarji" še Danec Marcus Cleverly, Islandec Thorir Oalfsson in Srb Rastko Stojković. "Seveda poznam tako dobre kot slabe strani Cimosove igre. Glavni orožji Koprčanov sta odlična obramba s Škofom na čelu in hitri (pol)protinapadi. Majhna prednost za Cimos je povratna tekma doma, zato si moramo v Kielcah priigrati dovolj veliko zalogo zadetkov pred dvobojem v Kopru," meni član osemkratnih poljskih prvakov Uroš Zorman.