Vloga favorita še vedno pripada madžarskim prvakom. Ta je še toliko bolj izrazita po zadnjih poškodbah v Tivoliju, ki se kopičijo iz tekme v tekmo, povrhu ima Alba še vedno prednost domačega ledu, kjer njena suverenost pride še posebej do izraza. Olimpija bo danes na dvoboju številka pet skušala narediti vse za prvo vodstvo v seriji. V ta namen so Ljubljančani že včeraj krenili proti Szekesfehervarju - tokrat le s petnajstimi igralci in dvema vratarjema. Nocoj zagotovo ne bosta zaigrala Petr Šachl in Scott Hotham, medtem ko bo tivolski kurir dopoldne v pripravljenosti, da z osebnim avtomobilom na kraj dogodka odpelje Boštjana Groznika in Jamieja Fraserja, če bi se čutila sposobna za igro. Prvi se ubada z virusom, ki razsaja po slačilnici, drugi je v nedeljo prejel močan udarec v rebra, vendar ta po zdravniškem pregledu niso zlomljena.

Kljub zelo kratki klopi ljubljanski trener Hannu Järvenpää ne izgublja upanja. Še več, prepričan je, da bo Olimpija danes pokazala svoj najboljši obraz v tej sezoni. "Zakaj? Zato, ker imam na voljo najboljšo ekipo. Tako kot vedno. Nikdar ne iščem izgovorov v sodnikih ali poškodbah, saj je to nesmiselno," pravi finski strokovnjak, ki je po nedeljski zmagi s 6:4 žarel od sreče. Pravzaprav je imel novinarjem o sami tekmi povedati še veliko več, kot je, a se je v hudomušnem slogu opravičil in razložil, da bi mu jezik lažje tekel v finskem kot angleškem jeziku.

Zasedba Olimpije, ki je včeraj odpotovala na Madžarsko, vratarja (2): Lamoureux, Boh, branilci (5): Vedlin, Smirnov, Cvetek, Dervarič, Cole, napadalci (10): Taylor, Mušič, Hughes, E. Pance, Goličič, Ograjenšek, McBride, Verlič, Sefič, Režek.