Nesreča se je pripetila na začetku nove sezone World Superbikes. Na dirkališču bi se morala odviti dirka serije World Superbikes, Superpole, pred njo pa so se na t.i. predhodni dirki pomerili perspektivni dirkači nižjega 600 kubičnega razreda Superstock 600. 

Predhodne dirke so na podobnih tekmovanjih priložnost, da se gledalcem predstavijo novi prespektivni dirkači. Takoj po samem začetu dirke je v drugem krogu prišlo do množičnega padca, v katerem je mladi Avstralec Oscar McIntyre na licu mesta umrl. Hujše poškodbe sta utrpela še Michael Lockhart in Luke Burgess, ki so ju nemudoma odpeljali v bolnišnico, a sta oba izven smrtne nevarnosti.

Kvalifikacijski trening za World Superbike so po nesreči najprej prestavlili za eno uo, nato pa povsem odpovedali, štartne položaje za nedeljsko tekmo pa so odredili na osnovi časov po prostem treningu.

"Kakšna strašna tragedija,“ je na twitterju zapisal poznani španski motociklist v superbike seriji Carlos Checa, Italijan Max Biaggi pa je svetu sporočil: "Vsaka beseda je odveč. Umiramo od žalosti.“

Oscar McIntyre je bil eden najobetavnejših motociklistov razreda Australian Superstock 600.