Dobro razpoložena glasbenika sta večer začela vsak zase ob spremljavi Mije Miljković na klavirju in s klasično skladbo. Najprej je na oder stopil 25-letni Hauser, največji aplavz pa je požel 24-letni Šulić, ki se je rodil v Mariboru. "Zelo smo veseli, da lahko igramo v mojem rojstnem mestu. Če bi mi nekdo rekel pred enim letom, da bomo napolnili dvorano Tabor s čelom, bi mu rekel, ne me ... basat," je dejal.

Na koncu se jima je pridružil Dušan Krajnc na bobnih, glavnino programa pa sta bila na odru sama s svojima violončeloma, a se občinstvo v dobri uri nastopa nikakor ni dolgočasilo.

Zaigrala sta vsem znane hite, kot so "Welcome to the Jungle" zasedbe Guns'n'Roses, "Californication" od Red Hot Chilli Peppers, "Time of my Life" od Green Day, "Smells Like Teen Spirit" od Nirvane, "With or Without You" od U2 ter "Highway to Hell" od AC/DC. Po dveh vrnitvah na oder sta občinstvo pomirila s počasnejšo "Fields of Gold" britanskega glasbenika Stinga.

Občinstvo v dvorani je bilo sprva nekoliko zbegano, saj ni točno vedelo, ali naj sedi in posluša kot na koncertu klasične glasbe ali pa poskakuje kot na rock koncertu. Potem ko sta s širokim nasmehom na obrazu začela na odru "divjati" tudi nastopajoča, so se ljudje v dvorani sprostili in začeli ploskati in poplesavati z njima.

Preberite še intervju, ki smo ga s Stjepanom Hauserjem naredili nekaj dni pred včerajšnjim koncertom.