Nedelja, 26. februarja

Z moštveno preizkušnjo se bo v norveškem Vikersundu končalo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Nastopila bo tudi slovenska reprezentanca, v kateri pa ne bo velikega aduta Petra Prevca. Mladenič se je namreč poškodoval ob zgodovinski zmagi slovenske ekipe minuli konec tedna na poletih v Oberstdorfu, kjer je po izjemnem poletu grdo padel in si strgal ramenske vezi.

Ponedeljek, 27. februarja

S slovesno podelitvijo nagrade Dnevnikova fabula za najboljšo slovensko zbirko kratke proze v Cankarjevem domu se bo začel deveti literarni festival Literature sveta, Fabula 2012, ki ga bodo tudi tokrat zaznamovala gostovanja uglednih pisateljskih gostov z vsega sveta, med katerimi je najbolj znan Britanec Hanif Kureishi. Obsežen in raznovrsten festivalski program bo trajal do 10. marca.

Torek, 28. februarja

Na prvi redni seji slovenskega parlamenta se bo sestala komisija za človekove pravice, ki ji predseduje poslanka PS Tamara Vonta. Po petkovi razpravi na izredni seji ob 20. obletnici izbrisanih se bo komisija tokrat posvetila peticijam, ki so na njen naslov prispele od lanskega septembra.

Sreda, 29. februarja

Prvo redno sejo je sklicala tudi predsednica komisije za nadzor tajnih služb Melita Župevc. Tokrat se bodo člani dogovorili o načinu delovanja komisije. Prihodnji teden pa pridejo na vrsto obravnave poročil - tudi o finančnem poslovanju - Sove, vojaške varnostne službe in kriminalistične službe.

Slovenska moška nogometna reprezentanca bo odigrala mednarodno prijateljsko tekmo s Škotsko. Slovenci in Škoti se bodo pomerili ob 20.45 na stadionu Bonifika v Kopru.

Četrtek, 1. marca

Z delom pod taktirko predsednika Franca Pukšiča začenja komisija za Slovence po svetu. Beseda bo tekla o programu dela oziroma o načrtu obiskov pri slovenskih organizacijah po svetu.

Nemška kanclerka Angela Merkel bo imela nagovor v nemškem parlamentu. Pričakovati je, da bo največ govorila o finančni krizi, pa tudi o zadnjih dogodkih v Nemčiji, med drugim o žrtvah neonacistov.

Petek, 2. marca

V Cankarjevem domu bo na sporedu ljubljanska premiera modernistične opere Črne maske skladatelja Marija Kogoja. Po mariborskih predstavah, premiera je bila 15. januarja kot eden od otvoritvenih dogodkov EPK, sledijo ljubljanske prestave, poleg petka še v soboto ter v ponedeljek in torek.

V Iranu bodo potekale parlamentarne volitve. 3300 kandidatov se poteguje za 290 sedežev, boj pa se bo bil med pristaši predsednika Mahmuda Ahmadinedžada in vrhovnega voditelja ajatole Alija Hamneja, a v nobenem primeru ne pričakujejo bistvenih sprememb politike.