Kreslinu, ki je v istem prostoru nastopil že pred dvema letoma, je tudi tokrat uspelo napolniti cerkveno dvorano z ameriškimi Slovenci in ljubitelji dobre glasbe. Predstavil je izbor svojih znanih pesmi, kot so Od višine se zvrti, Daleč je moj rojstni kraj, Namesto koga roža cveti ter Vsi so venci vejli.

Zapel je tudi pesem Okna na stežaj, za katero danes na Union Squareu snema video spot. Tja je povabil vse prisotne na koncertu, po katerem je bil v dvorani cerkve pripravljen tudi sprejem v čast glasbenikov, njunih družin in publike.

"V cerkvi človek redkeje nastopa in takšni koncerti so nekaj posebnega. Večja je na primer tišina. Publika je zelo zanimiva, pri čemer gre večinoma za Slovence in njihove prijatelje. Sem pa srečal tu tudi človeka, s katerim sva skupaj igrala leta 1976 na koncertu v Subotici," je dejal Kreslin, ki se bo v ZDA in Kanado spet vrnil oktobra, ko bo v Torontu izšla njegova pesniška zbirka v angleščini.

V nedeljo pa je imel samostojen klavirski koncert v cerkvi tudi pianist, organist in skladatelj Gašper Konec, ki je v torek obogatil Kreslinov koncert s klavirsko spremljavo. Oba glasbenika sta že večkrat skupaj nastopila v Sloveniji.

Prešernov nagrajenec in absolvent kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani Gašper Konec je na svojem samostojnem koncertu predstavil nekaj svojih priredb narodnih pesmi ter dela skladateljev Franza Schuberta, Fridericha Chopina, Roberta Schumanna in Claudeja Debussyja. Koncert bo ponovil še v nedeljo pred vrnitvijo v Slovenijo.