V svojem prvem nastopu se je v osmini finala Mazejeva pomerila z Anjo Pärson. V prvem dvoboju je bila Črnjanka hitrejša za 6 stotink sekunde, v drugem nastopu pa je Švedinja že v zgornjem delu naredila veliko napako in Mazejeva je morala le mirno prismučati do cilja, kar ji je tudi uspelo in s prednostjo 1,41 sekunde se je prepričljivo uvrstila v četrtfinale. kjer se je pomerila z Avstrijko Michaelo Kirchgasser.

V prvi četrtfinalni vožnji je Mazejeva naredila napako že v tretjih vratih in odstopila. V drugo vožnjo je Kirchgasserjeva tako odšla s prednostjo 0,5 sekunde, saj je to vnaprej določen zaostanek tekmovalca, če odstopi. V drugo je slovenska šampionka napadla na vso moč, da bi morda lahko nadoknadila velik zaostanek. Uspel ji je dober začetek, nato pa je tudi tokrat že v zgornjem delu odstopila in končala z nastopi v Moskvi.

"Prva vožnja ni bila napadalna, v drugi pa sem napadala na vso moč. Tedaj pa se dogajajo napake in to se mi je pripetilo v drugem krogu tekmovanja. Danes žal ni šlo po željah. Težave imam še vedno z levo stranjo po nesreči v petek v Sočiju, imam bolj 'zakrčeno' levo stran kot običajno. Tu tudi ni fizioterapevtke. Škoda, danes nisem mogla narediti vsega, kar znam. Moskva je sicer zelo lepo mesto in sem vesela, da sem jo videla ter da imamo tu tekme. Vzdušje pa je bilo boljše lani v Münchnu," je po nastopu za STA dejala Mazejeva.

V ameriškem polfinalu je nato Julia Mancuso ugnala trenutno najboljšo smučarko Lindsey Vonn, Kirchgasserjeva pa je bila boljša od Nemke Marie Höfl-Riesch. Pri moških pa sta se v finale prebila Francoz Alexis Pinturault, ki je v četrtfinalu najprej ugnal Marcela Hirscherja, nato pa še njegovega rojaka Romeda Baumanna, in Nemec Felix Neureuther, ki je bil najprej boljši ob Francoza Steva Missillierja, nato pa še od Šveda Andrea Myhrerja.

V finalu si je Mancusova že v prvi vožnji privozila 37 stotink sekunde prednosti pred Kirchgasserjevo, hitrejša pa je bila tudi v drugo in se je tako veselila svoje sedme zmage v svetovnem pokalu. Tretje mesto je osvojila Vonnova, ki je bila za las hitrejša od Höfl-Riescheve.

V napetem moškem finalu je bil v prvi vožnji Neureuther za šest stotink sekunde hitrejši od Pinturaulta, v drugem obračunu pa je bil mladi Francoz hitrejši za 23 stotink sekunde, kar mu je prineslo zmago. Tretje mesto je osvojil Myhrer.