"Moje vedenje je bilo nesprejemljivo. Toda v ozadju so se dogajale stvari, ki so povzročile, da so moje frustracije izbruhnile na plan," je pojasnil boksar, ki ga je nemška policija sedem ur zasliševala zaradi pretepa po dvoboju v Münchnu. "Najhuje je, da sem razočaral družino, moštvo in celoten šport, ki ga imam rad. Moje vedenje je bilo popolnoma neprofesionalno," je priznal Britanec in dodal, da na stvari zdaj, ko se je nekoliko pomiril, gleda drugače: "Z ohlajeno glavo in prepoznim spoznanjem lahko ugotovim le, da je bilo moje obnašanje obžalovanja vredno in me je pošteno sram."

Medtem ko je nemška policija opravila pogovor s Chisoro, pa je drugi udeleženec zdaj že znamenitega pretepa po tekmi, še en britanski boksar David Haye, ki pa je bil tokrat ob ringu v vlogi novinarja, odšel iz te države, še preden so tudi njega povabili na zaslišanje. Danes se je odzval s sporočilom za javnost, v katerem je krivdo za dogajanje naprtil izključno v ringu poraženemu rojaku.

"Chisora je planil name in se mi približal v grozečem pristopu. Meni se je uspelo zadržati, on pa je na žalost podivjal in ogrozil šport, ki ga imava oba zelo rada," je dejal Haye. Vseeno je tudi on priznal, da mu dogajanje ni v čast: "Veliko sem razmišljal o tem in si ogledal posnetke. Žal mi je, da sem bil del tega dogajanja."