Lakersi letos ne igrajo po pričakovanjih. Trenutno imajo izkupiček 18 zmag in 13 porazov, kar jih uvršča na peto mesto v zahodni konferenci, za vodilno Oklahomo pa zaostajajo že šest zmag. Slabo jim gre predvsem na gostovanjih, kjer so na 16 tekmah zmagali le petkrat, nov neuspeh pa so doživeli danes ponoči, ko jih je s 102:90 premagal Phoenix.

Po tekmi je razočarani Bryant stopil pred medije in pokritiziral klubsko vodstvo. “Tako ne moremo funkcionirati. Naj nehajo že govoriti o igralskih menjavah v naših vrstah, ker v takem ozračju ne moremo normalno igrati. Kako naj človek igra povsem sproščeno in predano klubu, če ne ve, ali bo naslednji dan še tu?“

Najpogosteje omenjeno ime, ki naj bi ga vodilni v klubu radi zamenjali za druge igralce, je španski center Pau Gasol.

“Povsem ga razumem in vem, da mu je zelo težko, ker vsak drugi dan posluša govorice o tem, da ga bo klub v zameno za nove igralce poslal drugam. Klub s tem škodi njemu, a tudi samemu sebi. Zato so tudi rezultati slabši. Apeliram na vse, da se ta norost preneha. Želim, da Pau ostane pri nas, a če ga v klubu res želijo zamenjati, naj to že enkrat storijo. Drugače pa naj jasno in glasno povedo, da bo ostal pri nas. Kakršnakoli že bo njihova odločitev, Gasol bo vsaj vedel pri čem je,“ je še dejal Bryant.


Kobe Bryant je jezen, ker klub že celo sezono "prodaja" Paua Gasola. (Foto: daylife.com)