Zgodnje vodstvo Valencie, ki je v 9. minuti povedla prek Piattija, je obetalo mnogo bolj razburljivo srečanje, a nogomet postane veliko enostavnejši, če imaš v svoji ekipi najboljšega igralca na svetu Lionela Messija. Odlični Argentinec se tudi tokrat ni izneveril in v razmiku le petih minut, zadel je v 22. in 27. minuti, srečanje spreobrnil v Barcelonino korist.

Da je bil sinoči resnično njegov dan je 24-letni zvezdnik potrdil še z goloma v 76. in 85. minuti, zadnji žebelj v krsto povsem nemočnih netopirjev pa je v 90. minuti za 5:1 zabil Xavi.

Nedeljski večer je bil za Messija še toliko slajši, saj je poleg štirih zadetkov vpisal tudi nov rekord. Pri 24 letih in 240 dnevih je namreč postal najmlajši igralec Blaugrane z 200. nastopi v la ligi, s čimer je prehitel Xavija, ki mu je ta dosežek uspel pri 25 letih in 236 dneh.

Genialni Argentinec je svoj prvi nastop v španskem prvenstvu vknjižil 16. oktobra 2004 proti Espanyolu, v tem času pa je dosegel impresivnih 146 zadetkov ter sodeloval pri 148 zmagah svojega moštva.

Včeraj so bila v premieri sicer odigrana še štiri srečanja. Madridski Atletico je proti Sporting Gijonu iztržil neodločen izid (1:1), Mallorca je pred domačimi navijači proti Villarealu slavila z visokih 4:0, Levante je doma izgubil proti Rayu Vallecanu s 3:5, baskovski Athletic Bilbao pa je proti Malagi vknjižil svojo osmo zmago v letošnji sezoni (3:0).