"Mourinhomanija" se je začela v petek, ko se je Inter na svojem stadionu blamiral (0:3) proti skromni Bologni in je doživel še peti poraz na zadnjih šestih tekmah, navijači "nerazzurov" pa so ob koncu tekme glasno zahtevali povratek človeka, ki jih je leta 2010 popeljal do trojne krone.

Podobno se je nato zgodilo dan kasneje v Londonu, kjer situacija pri Chelseaju prav tako ni najbolj rožnata. Na Stamford Bridgu je v osmini angleškega pokala gostoval drugoligaš Birmingham, tekma pa se je končala z 1:1. V trenutkih ko so gostje vodili z 1:0, so se s tribun zaslišali podobni pozivi kot dan prej na stadionu Giuseppe Meazza.

Na pozive navijačev Chelseaja in Interja se je danes že odzval Mourinho, ki je z Realom včeraj slavil novo zmago in Barceloni v prvenstvu beži že za 13 točk. "Moje sporočilo tem navijačem je, da imam zelo rad Chelsea in Inter, a bi raje videl, da podporo izrazijo svojim nogometašem in trenerjema, ne pa meni. Jaz sem le zgodovina, zelo lepa preteklost, a časi so se spremenili in ni me več tam, zato bi se morali navijači raje skupaj boriti s svojimi ljubljenci na igrišču."