"V deželi krvi in medu ni dokumentarni film in nadejam si, da ga bo hrvaško občinstvo gledalo kot takega. Prav tako upam, da bodo gledalci prepoznali nadarjenost filmske ekipe, ki je vneto sodelovala, ne glede na nacionalne in verske razlike," je besede Joliejeve povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

Joliejeva je v Zagreb pripotovala z zasebnim letalom, brez partnerja Brada Pitta, ki je ostal v Franciji, da bi popazil na njunih šest otrok. Na rdeči preprogi se je zadržala nekoliko dlje kot običajno. Potrpežljivo je odgovarjala na vprašanja novinarjev in svojim oboževalcem delila avtograme ter se z nekaterimi celo fotografirala. Joliejeva je Cinestar Areno zapustila še pred začetkom projekcije filma.

Poleg Joliejeve so prišli film na pot po hrvaških kinematografih pospremiti še igralci Zana Marjanović, Goran Kostić, Vanesa Glođo, Branko Đurić in Leon Lučev.

Med pomembnimi predstavniki hrvaške kulturne, politične in estradne javnosti so se premiere udeležili hrvaški predsednik Ivo Josipović in aktualna predsednica HDZ Jadranka Kosor, je še poročala Hina.