Trulli je svoje slovo od letošnje sezone in bržčas tudi od formule 1 sprejel razočarano. Obtožil je vodilne v italijanskem avtomobilističnem športu, da tiščijo glavo v pesek in nočejo videti dejstva, da prvič po letu 1969 v karavani formule 1 ne bo niti enega italijanskega voznika.

Mesto pri Caterhamu je 37-letnik izgubil danes, pred tedni pa je njegov rojak Vitantonio Liuzzi ostal brez mesta v ekipi HRT. Italijansko čast bosta tako reševala le konstruktorja Ferrari in Toro Rosso, podružnična ekipa Red Bulla.

"Sramota, da bo formula 1 brez italijanskega dirkača. Ampak to ni več moja težava, nekdo drug bi moral prevzeti odgovornost. Nimamo sistema, ki bi mlade dirkače vzgajal in jih pripeljal do najvišje stopnje," je dejal Trulli. Obenem je poudaril, da ni osebno užaljen, saj se zaveda, da ekipe, kot je Caterham, potrebuje dirkača, ki lahko pripelje močnega pokrovitelja.

Vitalij Pertov pa je po današnji odločitvi moštva z angleško-malezijskimi lastniki štiri tedne pred začetkom sezone poskrbel za presenečenje v karavani. Potem ko je dve leti vozil za ekipo Lotus-Renault, so ga tam pred letošnjo sezono odpustili, da so naredili prostor za povratnika, nekdanjega svetovnega prvaka Kimija Raikkönena. Rus pa bo vseeno lahko dirkal, ob njem bo v sezoni 2012 v ekipi Caterham vozil še Finec Heikki Kovalainen.

S prihodom Petrova so zdaj uradno zasedena vsa mesta v 12 ekipah formule 1, vseeno pa je možno, da vsaj pri kakšni od ekip s spodnjega dela rezultatsko in finančno zelo raznolikega sveta formule 1 še pride do spremembe v zadnjem hipu in presenečenja - takšno je danes doživel tudi Trulli, ki je bil še pred dnevi prepričan, da bo vozil še svojo 16. sezono na najvišji ravni in zbirki 256 dirk dodal še kakšno.