Luksemburžan v teh dneh nastopa na dirki po Omanu, prepričan pa je, da je njegovo moštvo Radio Shack sposobno pripeljati tekmovalca do zmage.

"Radio Schack je najboljša ekipa v karavani. To mi daje pravo samozaupanje, poleg tega pa je v primerjavi z letom 2011 na trasi več etap, ki mi ustrezajo. Lahko bom napadal," je vzroke za optimizem pojasnil član ekipe, v kateri naj bi po pričakovanjih zanj delali tudi brat Frank Schleck, Jakob Fuglsang, Tony Gallopin in Fabian Cancellara.

"Moj glavni cilj je Tour. Na dirki po Liegu bom naredil preizkus samega sebe, kar po pomemben del priprav na dirko po Franciji," je še dejal kolesar, ki je v letih 2009 in 2011 na tej prestižni dirki zaostal le za zmagovalcema Contadorjem in Cadelom Evansom. Od 6. februarja, ko je Mednarodno športno razsodišče v Lozani Španca spoznalo za krivega zlorabe prepovedanih poživil in mu odvzelo zmago leta 2010, pa je Schleck na seznamih zmagovalcev za to leto na prvem mestu nasledil Contadrorja. Na dirki je sicer za njim Schleck v skupnem seštevku zaostal 39 sekund.