Ameriška filmska revija Hollywood Reporter je poročala, da Omerzujev film, nastal v sodelovanju s slovensko Arsmedio, prinaša "prijetno zgodbo talentiranega mladega režiserja". Pozitivno recenzijo je prispeval tudi spletni časopis Exberliner, v katerem je pisalo, da je "Mlada noč dobro režiserjevo raziskovanje negativnega vpliva neodgovornih dejanj odraslih na mlade ljudi in da film spodbudi človeka k razmišljanju".

Film je poleg v programu Forum na Berlinalu, ki poteka še do nedelje, predstavljen tudi v posebnem naboru festivalskih filmov, ki jih v berlinskih kinih predvajajo za nefestivalsko občinstvo.

Mlada noč je zgodba o 12-letnih fantih, Baluški in Rezaču, ki se dan po novem letu bolj ali manj po naključju znajdeta v stanovanju treh mladih odraslih. Tu doživita svoje prvo srečanje z ljubeznijo in seksualnostjo. Preživita noč in pozabita na čas ter na to, da ju lahko kdo pogreša, oziroma ne vesta, da ju medtem že išče policija. Za trenutek pozabita, da sta še vedno otroka. Pijeta in se zaljubljata, bruhata ter izgubljata pamet v "brezsramnem in razuzdanem" svetu, ki ga živijo David, Katerina in Štepan.

Omerzu rad dela z igralci. Kot piše v sporočilu za javnost, so v filmu Mlada noč skupaj "raziskovali in odpirali temo izgube ljubezenskih idealov na račun povsem 'mehanične seksualnosti' oziroma spolnosti, v katero ni vpletena ljubezen".

V filmu sta ob enem od vodilnih čeških igralcev Martinu Pechlatu in njegovih mlajših igralskih kolegih Natalii Rehorovi in Jiriju Černemu otroška lika upodobila Vojteh Machuta in Jan Vaši.

Film si bo v slovenskih kinematografih mogoče ogledati predvidoma jeseni.