Pogreb pevke Whitney Houston se bo odvil v cerkvi New Hope v mestu Newark, kjer je pevka tudi odraščala. Prisotnost na pogrebu je do sedaj potrdilo že 1500 prijateljev, število sedežev pa je seveda omejeno. Na pogrebu bosta posvetilo pevki izrekla dolgoletna prijateljica in pevka Marvin L. Winans, ki je sicer pela tudi na poroki Houstonove leta 1992.

Mediji sicer sprašujejo družino pokojne, zakaj pogreb ne bo odprt tudi za javnost – odgovarjajo, da si ne želijo parade, poleg vsega pa bo že tako več kot tisoč prisotnih. Med njimi bodo najbolj opazni Chaka Khan, Bebe & CeCe Winans, tekstopiska Diane Warren, pop pevka Darlene Love, Ray J in drugi. Prisotnost na pogrebu pa bo družina dovolila nekaterim medijem, ki bodo preko televizij in spleta v živo prenašali žalno slovesnost.

Kot smo sicer že pisali, naj bi losangeleški patologi pojasnili, da pevka ni umrla zaradi utopitve, temveč po vsej verjetnosti zaradi zaužitja mešanice xanaxa in določenih preostalih zdravil na recept ter alkohola, so blogu TMZ povedali viri blizu družine.