Francoz, ki Londončane vodi že vse od leta 1996 je poraz z 0:4 na San Siru označil za "najslabšo predstavo v evropskih tekmovanjih“ in že priznal, da se lahko za napredovanje v naslednji krog obrišejo pod nos.

Mrežo nemočnih topničarjev je sinoči načel Kevin-Prince Boateng, delo pa sta dokončala Robinho – med strelce se je vpisal dvakrat – in Zlatan Ibrahimović. "Šokanten je tako rezultat kot predstava. Napake so se vrstile ena za drugo, za kar smo bili upravičeno kaznovani. To je noč, ki je ne bomo pozabili, je naša najslabša v Evropi,“ je besnel Wenger, medtem ko je bilo v nasprotnem taboru razumljivo mnogo bolj prešerno.

Eden od junakov visoke zmage italijanskega prvaka je bil prav gotovo prvi zvezdnik rdeče-črnih Zlatan Ibrahimović, ki je poleg doseženega gola z najstrožje kazni dvakrat tudi asistiral. “Zmaga s 4:0 proti Arsenalu se ne pripeti vsak dan. Taktično smo odigrali dobro, čeprav se to od nas ni pričakovalo,“ je priznal napadalec in pritrdil podpredsedniku kluba Adrianu Gallianiju, ki je bil mnenja, da bi Milančani lahko zmagali še z veliko višjo razliko.

"Galliani ima prav, ko pravi, da bi morali doseči še kakšen gol, saj v Evropi šteje prav vsak zadetek. Vendar tudi ta rezultat nam daje veliko prednost pred povratnim obračunom. Do finala je še veliko tekem, zato moramo iti korak za korakom. Z ligo prvakov nisem obseden, a bi si jo vsekakor želel osvojiti,“ je še zaključil Ibrahimović.