Groeningovo zvezdo so na Pločniku slavnih odkrili v torek, Groening pa je čast sprejel v spremstvu figur Barta in Homerja Simpsona iz omenjene serije. Zvezdo je Groening dobil le nekaj dni pred predvajanjem jubilejnega, 500. nadaljevanja omenjene serije na ameriški televiziji. Jubilejno nadaljevanje bo na malih ekranih mogoče spremljati 19. februarja.

Figure iz animirane serije pa so že januarja leta 2000 dobile zvezdo na Pločniku slavnih, in sicer v bližini Groeningove zvezde, piše nemška tiskovna agencija dpa. Groeningova zvezda je 2459. na Pločniku slavnih.

Animator se je v nagovoru med drugim zahvalil svojemu očetu Homerju in materi Margret. Pri ustvarjanju animirane serije in oblikovanju likov Homerja Simpsona, njegove žene Marge ter njihovih otrok Barta, Lise in Maggie, ki jih je naselil v fiktivno mesto Springfield, je namreč navdih črpal iz lastne družine.

Zvezdo Anistonove, ki bo že 2462. zvezda na Pločniku slavnih, bodo odkrili 22. februarja. Anistonova je v 90. letih zaslovela v vlogi vselej nesrečno zaljubljene Rachel v televizijski seriji Prijatelji. Na velikih platnih jo je bilo mogoče med drugim videti v ljubezenskih komedijah In prišla je Polly, Ljubezen se zgodi ter Marley in jaz.