Prvega oktobra 2010 je Abad začel z ogromnim projektom. Španec je načrtoval, da bo v naslednjih 500 dnevih vsak dan odtekel eno maratonsko razdaljo. Leto dni kasneje je v Madridu s 366. maratonom v enem letu proslavil vpis v Guinnesovo knjigo rekordov, pred dnevi pa je svojo misijo uspešno pripeljal do konca, ko je v Barceloni še 500. dan zapored pretekel 41.195 metrov.

Ultramaratonec je ves denar, ki ga je s podvigom zbral od sponzorjev, po koncu svojega podviga podaril Društvu za pomoč osebam s težavami v mentalnem razvoju, kar je bil že od vsega začetka tudi namen njegovega početja.

“Kako se počutim? Povsem dobro in pripravljen sem na novih 500 maratonov,“ je po prihodu v cilj zadnje “etape“ v smehu dejal Abad.

Španec je v 500 dneh tekel skozi vseh 50 španskih pokrajin, a to ga očitno ni zadovoljilo. Sedaj pripravlja nov podvig. Rad bi znova pretekel 500 maratonov v 500 dneh, a tokrat bi tekel na petih kontinentih izven Evrope. Za takšen projekt bi potreboval od 60 do 80 tisoč evrov, ker pa denarja nima, je znova pozval, da naj se mu vsi zainteresirani donatorji in pokrovitelji javijo v naslednjih stotih dneh. Če denarja do maja ne bo zbral, bo odstopil od svojega načrta, če pa bo denar zbral hitro, bo s tekom pričel kar takoj, saj planira, da bi projekt končal 26. junija 2013.

Abad je v 500 dneh pretekel več kot 21 tisoč kilometrov, kar je recimo enako razdalji od Madrida do Hong Konga. V tem času je zamenjal 25 parov tekaških čevljev, teči pa ni prenehal niti kadar je imel težave z bolečinami v mišicah in sklepih. Še bolj presenetljiv je podatek, da ni odnehal s projektom niti tisti dan, ko mu je lani umrl oče.

Dnevno je najprej delal po osem ur v tovarni, nato pa je vsak dan še štiri ure tekel. Toliko časa je namreč v povprečju potreboval za pretečenih 42 kilometrov. Ob koncih tedna, ko ni delal, se je odpravil na tek v bolj oddaljene kraje v druge španske pokrajine.

“V čem je skrivnost takšne vzdržljivosti? Potrebno je imeti zdravo glavo in v težkih trenutkih misliti na lepe stvari,“ so bile besede neverjetnega Španca.